Fish: "Vet att jag kan vara en målskytt"
Publicerad: 2018-05-24
Christopher Fish byter Västervik mot Vita Hästen och har en tydlig ambition med kommande säsong: att göra fler mål.

Det blev bara en säsong i Västervik för Christopher Fish.

Kommande vinter spelar forwarden i Vita Hästen.

– De var på mig tidigt och ville verkligen ha mig. Flera klubbar tryckte på, men jag fick en bra känsla kring Vita Hästen och den roll de tänkt för mig, säger Christopher Fish till Transfercentralen.

– Jag känner att jag har mer i mig utvecklingsmässigt. Jag har haft lite små genombrott under säsongerna, men inte fått det där riktigt stora genombrottet. Det hoppas jag kan komma i Vita Hästen.

Christopher Fish har ett tydligt mål med nystarten i HockeyAllsvenskan.

Att få in fler puckar i mål.

25-åringen sköt sjätte flest skott av alla i HockeyAllsvenskan den gångna säsongen, men det blev "bara" elva mål 52 matcher.

Hans skottprocent - skott på mål som går i mål - stannade på 7,86 %. Bland de tretton skottflitigaste spelarna var det den näst sämsta effektiviteten av alla.

– Det var alldeles för dålig utdelning, säger han.

– Jag var nöjd med säsongen i Västervik i stort. Jag tycker att jag hade en hög lägstanivå i mitt spel och jag känner att jag hjälpte laget på ett bra sätt. Däremot har jag mer i mig målmässigt, det är det enda som jag inte var nöjd med.

Känslan för mål finns där.

Det visade han i Västerås för några säsonger sedan då det blev 17 fullträffar.

Efter det har det dock inte ramlat in lika många puckar. Åtta mål säsongen efter, elva mål ifjol.

– När jag gjorde sjutton mål så flöt det bara på. Det fanns inte något stopp. Jag hade lite flyt också, spelade med bra spelare och jag tror jag gjorde fem mål i boxplay.

Vad fallerade i målskyttet den gångna säsongen?
– Jag tycker att jag har ett bra skott och jag skjuter mycket, men det satte sig väl lite i skallen. Jag tänkte för mycket ibland, jag tänkte för lite ibland. Man ska inte tänka så mycket alls. När man inte hänger dit så många mål så sätter det sig i huvudet, det låser sig lite. Det är småfrustrerande. Jag fick massor av speltid i powerplay, men producerade inte där. Där hade jag verkligen mina lägen.

{!C}

Har du någon plan för att få det att lossna i Vita Hästen?
– Jag tror det handlar mycket om att ha roligt på isen. Jag ska försöka vara lite mer avslappnad. Inte tänka så mycket utan mer köra på och låta målskyttet komma från det. Jag har lite temperament också, det är väl inte alltid så bra när man bränner för mycket, så jag ska försöka vara lite kyligare överlag. Sedan är jag ingen som grubblar jättemycket. Förutom att jag hade velat sätta lite fler puckar med Västervik så var jag supernöjd med min säsong, så det handlar mycket om att gnugga vidare.

Ser du dig själv som en målskytt?
– Ja, det gör jag. Jag vet att jag kan vara en målskytt. Samtidigt vill jag jobba för laget också. Det är klart att jag kanske kunde göra lite fler mål om jag fuskar lite i hemjobbet och ligger högre upp i banan, men jag ser mig själv som en allroundspelare som vill jobba klart i egen zon i första hand. Jag har styrka i många delar av spelet, och jag vill inte välja någon del och köra fullt ut på det heller, utan jag vill vara bra på det mesta.

Jodå, Christopher Fish är bra på det mesta, men samtidigt går det inte att blunda för hans fysiska spel.

Han smäller gärna på i närkamperna.

– Jag tycker att jag kommer in i matcherna på ett bra sätt om jag är fysisk. Att dela ut en tackling, vinna en närkamp eller vara stark med pucken. Ibland kan det bli lite för mycket, att jag tappar lite för mycket energi i närkampsspelet, men jag är en stor spelare med en stor kropp så jag måste fortsätta spela fysiskt, säger han.

Sejouren i Vita Hästen blir en nystart i jakten på att utvecklas ytterligare som spelare.

– Hela Vita Hästen gör en lite nystart nu när Leif Strömberg (tränare och sportchef) är med från start och kan värva de spelare som han vill ha. Vi blir ett ungt, lovande och hungrigt lag med stor utvecklingspotential, säger Fish.

– Jag ska inte jämföra oss med Timrå men det är bara att se det som de levererade den gångna säsongen med det unga och hungriga laget som de hade. Att bygga ungt och hungrigt känns som rätt väg i HockeyAllsvenskan, jag tycker vi ser väldigt spännande ut.

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson