Tingsryd tog blytunga poäng i grinig match
Publicerad: 2016-10-16

Fjolårets succélag Tingsryd har inlett även årets serie på ett strålande vis. I kväll kom en ny tung seger borta mot AIK i en match som slutade i tumult efter ett rejält bråk på slutet.

Fjolårets två bästa lag, AIK och Tingsryd drabbade på nytt samman på söndagskvällen och det var länge en jämn historia. Tingsryd ryckte åt sig en 2-0-ledning i den första perioden och AIK replikerade med två mål i den andra, till vilken man bytt ut målvakten Robin Rahm till förmån för Linus Lundin.

Kvitteringsmålet var förvisso inte ett mål i numerärt överläge, men det kom blott två sekunder efter det att Tingsryds Adam Persson kommit ut från utvisningsbåset, efter att ha suttit av två minuter för interference, vilket så långt var matchens första utvisning. Det skulle komma mer av den varan senare.

Tingsryd fick ny fart i den tredje periodens inledning och efter knappt sex minuter gjorde Emil Forslund 3-2 till gästerna och halvminuten senare gjorde Johan Eriksson 4-2.

Halvvägs in i perioden började det bli grinigt. Niklas Johansson drog på sig en chargingutvisning och ett möllöst numerärt överläge för AIK följde. Strax efter att Johan Eriksson punkterat matchen utbröt ett rejält bråk där Adam Åkesson, Adam Schmidt och Michael Lindqvist fick 5+20 för slagsmål, Jacob Spångberg fick 2 minuter för slashing.

I och med segern är Tingsryd nu trea i tabellen, men laget har spelat en match mer än toppkollegorna. AIK är nia med 13 poäng, åtta efter Tingsryd.

Matchstatistik AIK-Tingsryd 2-5

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.