MODO har skrivit avtal med Fredrik Olofsson

14 maj 2019 09:10

Efter att ha avslutat sin tid på college så är Fredrik Olofsson redo för en återkomst till Sverige. Centern har skrivit på för MODO.


Fredrik Olofsson har spelat i Nordamerika sedan tonåren. Nu är han klar för en återkomst till Sverige.

Centern har kritat på för MODO.

22-åringen flyttade till USA i samband med att hans pappa fick jobb i Colorado. Han har spelat juniorhockey där borta och testats i både J18- och J20-landslaget. De fyra senaste säsongerna har Olofsson lirat collegehockey vid University of Nebraska-Omaha och producerat 95 poäng på 137 matcher.

2014 blev han dessutom draftad av Chicago Blackhawks.

– Olofsson har producerat i den högsta Collegeligan i USA där han spelade center den senaste säsongen. Det är en spelare vi haft koll på en tid som dessutom är en väldigt duktig tekare. Vi ser fram emot att han blir en del av MODO Hockey, säger MODO-tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.

– Det är en stor, fysiskt stark spelare som kan spela både center och ytterforward. Olofsson har ett fantastiskt bra spelsinne och är en spelare som ska stärka vår offensiva produktion.

Olofsson:

– Jag har gått mina fyra år på college och även om det var ett tag sedan jag spelade i Sverige var det direkt intressant när MODO hörde av sig. Björn Hellkvist och hela organisationen har en tydlig plan och jag vill vara med på MODO:s resa framöver. Örnsköldsvik är verkligen en hockeystad som jag vill vara en del av.

Läs mer på MODO:s hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!