Matchguide: Returmöte, sviter och heta kamper!

15 januari 2021 09:30

Fredagen bjuder på sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det i returmötet mellan Kristianstad och Almtuna? Tar Karlskoga poäng för elfte matchen i rad? Hur går det i toppmatchen mellan Södertälje och Björklöven? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Karlskoga - Väsby, Nobelhallen
18.00 Timrå - Västervik, NHC Arena
18.00 Vita Hästen - Västerås, Himmelstalundshallen
19.00 MODO - AIK, Fjällräven Center
19.00 Södertälje - Björklöven, Scaniarinken
19.00 Kristianstad - Almtuna, Kristianstads Ishall

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Södertäljes Lucas Carlsson och Björklövens Alex Hutchings.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen visas en längre intervju med Södertäljes Nick Olesen.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Karlskoga är i kanonform med tre raka segrar och tio raka matcher med poäng. Senast tog laget en 5-3-seger borta mot MODO.

» Formen är inte lika god i Väsby. Laget har skjutit mycket och spelat bra i de senaste matcherna, men har haft förtvivlat svårt med målskyttet. Laget står på fem raka förluster och det har bara blivit en seger på de åtta senaste kamperna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Karlskoga vann första mötet med 5-0, sedan har Väsby vunnit dubbla matcher: 3-0 och 2-1 efter övertid.

» Karlskogas back Johan Larsson, som nyligen skrev på för resten av säsongen, har fått en stark poängmässig start sedan han anslöt till laget i mitten av december. Han har gjort poäng i åtta av nio matcher.

» Karlskoga meddelar på sin hemsida att Victor Berglind (missat fjorton matcher) och Calle Berglund (missat fem matcher) är redo för spel igen. Robin Carlsson och David Lilja testas under dagen medan David Lindquist och August Gunnarsson alltjämt är borta.

» Serieettan Timrå har tre raka segrar och slog tillbaka Västerås med 4-1 i senaste matchen.

» Västervik står på tre raka förluster, men det har varit tajt och samtliga har kommit med uddamålet (två av dem efter straffar, dessutom). Smålänningarna 1-2-föll mot Björklöven i senaste matchen.

» Detta är säsongens första möte mellan lagen.

» Västervik-backen Michael Kapla har gjort mål i tre raka bortamatcher. Förlänger han den sviten idag?

» Timrå saknar alltjämt Marcus Hardegård, Jonathan Carlsson och Morten Madsen på grund av skador, skriver hockeypuls.se.

» Vita Hästen är tillbaka i spel efter ett covid-19-uppehåll och det här är första matchen sedan fjärde januari. Laget har tagit sju av nio möjliga poäng i de tre senaste matcherna, och 2-3-föll efter straffar mot Södertälje i senaste matchen.

» Västerås har förlorat fyra av de fem senaste matcherna, och enda segern under det spannet kom först efter övertid. Västmanlänningarna, som 1-4-föll mot Timrå senast, letar således efter formen.

» Lagen har mötts två gånger i år och Vita Hästen har vunnit båda mötena: 7-2, 3-2.

» William Fällström har fått en strålande start i Vita Hästen. På tre matcher har nyförvärvet stått för tre mål och en assist.

» Västerås är ligans sämsta lag på att vinna andraperioden. Varför? Oklart. "Jag vet inte. Vi är så klart medvetna om det själva och vi pratar om det", säger Västerås-tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

» MODO jagar alltjämt statbiliteten. Det har blivit en trepoängare på de åtta senaste matcherna och senast så föll laget med 3-5 mot Karlskoga. Innan dess hade man två raka straffsegrar där Adam Rockwood agerade matchvinnare två gånger om.

» AIK har spelat in två raka segrar och slog tillbaka Väsby med 4-1 senast.

» Lagen har mötts en gång under säsongen och då vann AIK med 7-3 på Hovet.

» Patrik Karlkvist är i bra form. MODO-forwarden har matat in tre mål i de två senaste matcherna.

» Även Anton Holm i AIK har kommit igång. Han har gjort tre mål och en assist i de två senaste matcherna.

» AIK har tappat Fabian Zetterlund som dragit till Nordamerika för spel i New Jersey Devils organisation. Ersättaren är redan på plats i form av Brynäs-lånet Samuel Solem som är klar för spel under resten av säsongen.

» Södertälje hackar något spelmässigt för tillfället men levererar ändå fina resultat. Laget har vunnit sex av de sju senaste matcherna. Fyra av sex vinster har kommit efter övertid eller straffar, och senast blev det en 4-3-vinst efter övertid mot Tingsryd.

» Björklöven tog en 2-1-seger mot Västervik senast. Det var andra segern på de sju senaste matcherna för Löven som alltjämt letar efter formen från inledningen av säsongen.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen. Björklöven vann första mötet med 3-2 efter övertid, Södertälje vann andra mötet med 4-1.

» Södertäljes Nick Olesen har gjort poäng i fjorton av de femton senaste matcherna.

» Returmöte! Lagen möttes så sent som i onsdags och då vann Almtuna med 5-2.

» Kristianstad spelar hemma igen efter fyra raka bortamatcher där skåningarna spelade in fem av tolv möjliga poäng. Senast blev det alltså en 2-5-torsk mot Almtuna, trots att Kristianstad hade en 2-0-ledning.

» Almtuna har tagit poäng i fem raka matcher där tre av matcherna slutat med tre poäng.

» Alexander Molldén är fortsatt het. KIK-backen har gjort mål i fyra raka matcher och dunkat in sex mål i de sju senaste matcherna.

» Almtunas Jesper Norbäck är en av ligans poänghetaste spelare just nu med tolv poäng i de åtta senaste matcherna.

» Får Almtuna-målvakten Erik Hanses speltid ikväll så blir han den målvakt som spelat mest matcher i HockeyAllsvenskan. Både Hanses och Jonas Fransson står på 283 matcher (med speltid). Hanses blev nyligen den segerrikaste målvakten någonsin i ligan.