Vinnarna i HockeyAllsvenskan Awards!

8 maj 2022 08:30
Johan Dali
Mattias Mårdner
David Wreland
Tobias Eriksson
Per Lundgren, MoDo Hockey
Fredrik Skog, Brightphoto
Tobias Eriksson

Under de senaste veckorna har åtta priser delats ut i HockeyAllsvenskan Awards.


Här är årets vinnare i HockeyAllsvenskan Awards:

Årets Målvakt: Pavel Khomchenko, AIK
Årets Back: David Bernhardt, MoDo
Årets Forward: Fredrik Forsberg, HV71
Årets Tränare: Mattias Karlin, MoDo
Årets MVP: Henrik Björklund, Karlskoga
Årets Sportchef: Henrik Gradin, MoDo
Årets Eldsjäl: Marianne Andersson, Troja
HockeyAllsvenskans Stora Pris: Mikael Eriksson, Karlskoga

De sex första priserna har delats ut med hjälp av en jury på cirka 50 personer bestående av mediaprofiler, journalister och personer som jobbar inom hockeyn. Övriga två priser har delats ut via en mindre jury. Samtliga priser grundar sig i insatser under grundserien (ej slutspel).

ÅRETS ELDSJÄL

Årets Eldsjäl är ett nytt pris för i år och gick alltså till Marianne Andersson.

Hon har varit verksam i klubben sedan 70-talet. Allt startade när hennes man började sälja programblad 1965, och sedan dess har hon varit fast. Hon har under drygt 50 år lagt ner otaliga timmar på allt från att stå i biljettluckan och koka korv till att sälja annonser i programbladet. Marianne är i dag en del av funktionärsgruppen och fortsätter än idag att hjälpa till på alla sätt hon kan.

HOCKEYALLSVENSKANS STORA PRIS

Hockey och sport är så mycket mer än bara spelet på isen. Det handlar om att vi som sport, klubbar och individer tar ansvar i samhället. Därför har HockeyAllsvenskan infört HockeyAllsvenskans Stora Pris som går till en spelare som gör enastående insatser för samhället.

Första historiska vinnaren av priset blev Mikael ”Daggen” Eriksson i Karlskoga!

Följande spelare var nominerade till priset:

Fredric Andersson i Björklöven är nominerad till HockeyAllsvenskans Stora Pris för sitt engagemang i klubbens projekt Gröngul Kompis. I projektet agerar spelare från representationslagen förebilder och inspirerar barn och ungdomar att vara välkomnande och inkluderande kompisar. På isen, men också utanför; i skolan, på fritiden och på sociala medier.

Jimmie Jansson Lorek i Västerås är nominerad till HockeyAllsvenskans Stora Pris för att ha varit kontaktperson till Erik under de fyra senaste åren. De pratar om allt från hockey till Melodifestivalen och fikar gärna tillsammans. Jimmie är en stor förebild för Erik och det betyder mycket för varandra.

Mikael Eriksson i Karlskoga är nominerad till HockeyAllsvenskans Stora Pris för att gå i bräschen för klubbens värdegrund. ”Daggen” är fadder för BIK Karlskoga Ungdoms tjejer, engagerar sig för barn som behöver stöd och under hösten blev han ny ambassadör för AjaBaja Cancer. Vid sidan av det har han på eget initiativ träffar och stöttat individer i utsatta positioner.