Försäsong: Storseger för AIK mot Västerås

8 september 2018 19:40

AIK tog en storseger mot Södertälje och Leksand slog tillbaka Västerås i dagens matcher i Skoda Trophy. Nere i Kristianstad plockade Karlskrona en övertidsseger mot Oskarshamn.


STORSEGER FÖR AIK

AIK fortsätter att göra bra resultat under försäsongen och har ännu inte förlorat efter full tid (fyra segrar och en övertidsförlust).

I andra matchen i Skoda Trophy blev det en övertygande 6-1-vinst mot Västerås.

Anton Holm sköt 1-0 i den första perioden och Éric Castonguay fyllde på till 2-0 i mittperioden. Västerås reducerade därefter, innan AIK satte in segerrycket under andra halvan av andra perioden där man sköt tre raka mål genom Oscar Nord, Johan Larsson och Christian Sandberg. Junioren Markus Hermanstad fastställde sedan slutresultatet i den sista perioden.

Coachen Tomas Mitell var nöjd:

– Mycket bra. Första perioden kunde vi haft mer utdelning kanske. I dag höll vi oss bättre till det vi ska i 60 minuter. I början av tredje ser alla att när vi inte gör det vi ska är motståndarna bra. Vi behöver behålla ödmjukheten och spela på det sättet vi gör i två och en halv period, säger han till hockeypuls.se.

Västerås - som föll med 1-4 mot Leksand igår och nu har målskillnaden 2-10 i sina två matcher i Skoda Trophy - fick, precis som mot Leksand, sitt tröstmål genom Sebastian Benker.

» Highlights
» Läs mer på AIK:s hemsida
» Läs mer på Västerås hemsida

NYE BACKEN AVGJORDE FÖR LEKSAND

Leksand har klivit upp i tabelltopp i Skoda Trophy efter att ha vunnit de två inledande matcherna. Under lördagen slogs Södertälje tillbaka med 3-2.

Dalalaget ledde med både 1-0 och 2-1 - målen av nykontrakterade Wilde Bröms samt fjolårets allsvenske skyttekung Tor Immo - men SSK kvitterade två gånger om. När nye brittiske backen Ben O'Connor dunkade in 3-2 i powerplay så hade turneringens värdlag dock inget svar.

– Vi har lovat varandra att vi ska visa upp oss nu under den här helgen, för detta är det sista vi gör innan serien startar. Det är viktigt för gruppen att spela den här turneringen, säger tränaren Leif Carlsson till dt.se om lagets framgångar så här långt under helgen.

Victor Andersson och Mikael Ahlén sköt målen för Södertälje.

» Läs mer på Leksands hemsida

JOHANSSON SÄNKTE GAMLA LAGET

Niklas Johansson skrev nytt kontrakt med Oskarshamn i våras - men kom sedan överens med klubben om att bryta avtalet på grund av sociala skäl. Istället hamnade centern i Karlskrona.

I första mötet med gamla klubben så slog 33-åringen också till och såg till att bli matchvinnare.

Johansson skickade in 3-2 på övertid när Karlskrona kunde vinna under cupspelet i Kristianstad.

Karlskrona skaffade en 2-0-ledning i matchen via mål från backarna Nick Pageau och Viktor Grahn, men Oskarshamn kvitterade i slutperioden via mål från Filip Sveningsson och Alex Hutchings.

– Vi möter ett bra lag och en seriekollega, och vi tar oss an matchen på ett bra sätt. Det är väl rättvist att de kvitterar till slut, vi tappar en del folk på vägen och det var en del utvisningar så det blev rörigt. Vi visade i alla fall att gruppen är stark tillsammans och det var en bra seger, säger tränaren Ove Molin till Karlskronas hemsida.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida
» Läs mer på Karlskronas hemsida

DAGENS MATCHER
AIK - Västerås 6-1
Oskarshamn - Karlskrona 2-3 (OT)
Södertälje - Leksand 2-3

» Försäsong 2018