C More fortsätter med Guldgallret

11 februari 2016 14:30

Med bara ett fåtal omgångar kvar i HockeyAllsvenskan börjar jakten på ligans bästa junior för säsongen 2015/2016 och vinnaren av Guldgallret 2016. Med hjälp av fansen, Niklas Wikegård och en namnkunnig expertjury kommer en värdig vinnare utses där vinstsumman på 100 000 kr går till ungdomsverksamheten hos klubben där vinnaren spelar. Vinnaren tillkännages i C Mores sändning den 28 februari.


– HockeyAllsvenskan är verkligen drömmarnas liga och konkurrensen bland nya stjärnor är stenhård, vilket gör Guldgallret till en väldigt tung utmärkelse. Att det dessutom är ett sätt att ge tillbaka till fansen och klubbarna gör det till en självklarhet för oss att vara med och bidra, säger Johan Cederqvist, programchef för sport på C More.

I ett första steg sker fansens omröstning på Facebook-sidan C More Hockey där en nominerad junior per lag i HockeyAllsvenskan ska tas fram. Omröstningen pågår fram till den 17 februari 2016. De nominerade spelarna presenteras sedan tillsammans med en specialnominering från Niklas Wikegård under Granqvist Hockeytorsdag den 18 februari.

Guldgallrets expertjury som presenteras nedan kommer därefter rösta fram fem finalister samt en vinnare som tillkännages under sändningen av sista omgången i HockeyAllsvenskan den 28 februari.

– Guldgallret är ett sätt för oss att både lyfta fram och uppmuntra morgondagens stjärnor och samtidigt visa att det är vi i HockeyAllsvenskan som ger dem en möjlighet att utvecklas för att nå sin potential, säger Stephan Guiance, VD på HockeyAllsvenskan.

Här hittas omröstningen:

> Här sker omröstningen på Facebook ***Varje person som röstar på Facebook har en röst som kan tillfalla en spelare. Om en person skriver flera spelares namn i en kommentar är denna röst ogiltig. Om man röstat fler än en gång i kommentarsfältet räknas bara första rösten. *

Juryn:
Tomas Ros – Sportbladet, Henrik Sjöberg – Expressen, Malin Fransson – Dagens Nyheter, Uffe Bodin – Hockeysverige, Olof Wigren – Tidningen Hockey, Björn Oldeen – C More, Mike Helber – C More, Jonas Gustavsson – HockeyAllsvenskan.se, Lena Sundqvist – C More, Harald Lückner – C More, Sonny Lundwall – Ligachef HockeyAllsvenskan, Tommy Boustedt – Generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet, Thomas Montén – Förbundskapten Juniorkronorna, Nicklas Lidström – f.d. professionell ishockeyspelare.

#Guldgallret

Priset är instiftat för att främja svensk ishockey genom att uppmuntra och uppmärksamma unga talanger. Bland tidigare vinnare finns AIKs Robin Kovacs, Frölundas Lukas Bengtsson och NHL-spelaren Filip Forsberg.

> Läs mer om Guldgallret, reglerna och upplägget