Försäsong: Vita Hästen föll efter tapp i slutet
Publicerad: 2018-09-02
Vita Hästen tappade en tvåmålsledning i den sista perioden och förlorade med uddamålet mot norska Sparta Sarpsborg.

Vita Hästen ledde med 4-2 mot Sparta Sarpsborg i den tredje perioden och såg ut att gå mot en seger, men släppte sedan in tre raka mål och förlorade med 5-4.

Marcus Eriksson hade som vanligt stor del i Vita Hästens offensiv. Forwarden spelade fram Simon Krekula till 1-0 i powerplay, satte själv 3-1 i boxplay och spelade fram Henrik Rommel till 4-2 i powerplay.

Jens Hellgren hamnade också i målprotokollet när han satte 2-1 i slutet av den första perioden.

Det var efter halva den sista perioden som Sparta reducerade till 3-4, och sedan gick det snabbt i slutminuterna. Med drygt två minuter kvar kom 4-4 och med bara 30 sekunder kvar skickade Martin Grönberg - ifjol i Leksand - in det avgörande 5-4-målet.

Vita Hästen vann skotten med 41-30.