Leksand gick på knockout i ödesmötet

4 mars 2016 22:40

Leksand är i allra högsta grad med i toppstriden av slutspelsserien. I det pressade hemmamötet med Karlskoga vann laget med klara 5-1, något som ger häng på förstaplatsen.


Ett laddat Leksand rivstartade fredagskvällen hemma i Tegera Arena. Redan efter 5.54 öppnade Martin Grönberg målskyttet, med sitt 1-0 mot gästande Karlskoga. Alexander Ytterell fyllde en stund senare på till 2-0 och Leksand vann även skottstatistiken klart i den första perioden.

Hemmalaget fortsatte sedan att öka på i mittenakten. Där kunde först Janos Hari sätta dit trean, innan Tobias Forsberg gjorde fyran med exakt 14 minuter på klockan.

Med en trygg fyramålsledning in i tredje kunde sedan Leksand kontrollera händelserna. Daniel Bertov ökade dessutom på till 5-0, via ett mål som kom i spel fem mot fyra. Karlskoga kunde i slutskedet snygga till siffrorna och Erik Thorell fastställde till resultatet till 5-1.

Förlusten innebär att Karlskoga står kvar på en poäng, vilket lämnar laget hela fem poäng bakom playoffplatsen. Leksand däremot har ordentligt häng på samma plats. I och med vinsten klättrar Dalalaget upp till tredje plats i tabellen, med fem inspelade poäng och endast en bakom tabellettan Mora.

Matchstatistik Leksand-Karlskoga 5-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 5:e mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.