Försäsong: Segrar för Djurgården och Kristianstad

11 augusti 2022 21:00

Kristianstad besegrade under torsdagskvällen Rögle med 4-2, vilket var lagets andra raka seger mot SHL-motstånd. Djurgården inledde försäsongen med en övertidsseger mot Almtuna.


ALMTUNA - DJURGÅRDEN 4-5 OT

Noah Östlund var den store segerorganisatören för Djurgården. Den 18-årige talangen hittade nätet inte mindre än tre gånger. Han reducerade till 1-2 samt 3-4 och satte även 4-4-pucken knappt tre minuter in i tredje perioden.

Östlunds tredje mål tog matchen till övertid. Väl där behövde Djurgården bara 20 sekunder på för att avgöra, och det var nyförvärvet Olle Liss som höll sig framme och satte segermålet.

Annars var det Almtuna som hade ett målmässigt grepp om matchen långa stunder. Uppsalalaget hade ledningen med både 2-0 och 4-2.

Viktor Andrén vaktade Almtunas mål medan Matt Galajda fick chansen mellan stolparna i Djurgården.

Målskyttar Almtuna: Hampus Harlestam, Oliver Arle Östergren, Oskar Asplund, Viktor Hertzberg

Djurgården: Noah Östlund 3, Wiktor Nilsson, Olle Liss

KRISTIANSTAD - RÖGLE 4-2

Kristianstad har fått en väldigt bra start på försäsongen. I tisdags besegrades Växjö med 4-2 och under torsdagskvällen följde de upp det med att vinna med 4-2 mot Rögle.

Kristianstad fick en smakstart på matchen och gjorde 1-0 tidigt genom Theo Nordlund. Därefter fortsatte målen att trilla in för hemmalaget. Kristianstad hade ledningen med 4-0 en bit i den andra perioden. Rögle reducerade två gånger om, men Kristianstad lyckades hålla undan och ta andra raka segern.

En av målskyttarna i Kristianstad var Jakob Bondesson, som har ett förflutet i Rögle. Han spelade i klubben mellan 2015 och 2020.

Målskyttar Kristianstad: Theo Nordlund, Jack Kopacka, Jakob Bondesson, Dennis Svensson

» Försäsong 2022