Inside: "Nu är han bäst genom tiderna"
Publicerad: 2021-01-05
Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.

RUBRIKERNA

{!D}

Erik Hanses bäst genom tiderna

Under måndagskvällen så vaktade Erik Hanses målet när Almtuna slog tillbaka Västervik med 5-3. Hanses registrerade därmed sin 157:e vinst i HockeyAllsvenskan - och med den noteringen är han bäst genom alla tider och passerade tidigare ettan Jonas Fransson som stannade på 156 vinster. 30-årige Hanses har kontrakt med Almtuna både denna och nästa säsong, så räkna med att han bygger på det där rekordet rejält framöver.

{!B}

Stjärnans comeback-show

Marcus Paulssons comeback i HockeyAllsvenskan blev en riktig klang- och jubelföreställning. Förra veckan lånade Tingsryd in 36-åringen från Mörrum och i sin första match svarade han för fyra assist när smålänningarna vann med hela 7-2 mot MODO. Snacka om att bidra omgående, alltså. Rutinerade Paulsson har ett gediget cv med bland annat spel i Tre Kronor och Schweiz, och levererade 36 poäng på 50 allsvenska matcher med Karlskrona för ett par år sedan.

{!C}

Västerviks återstart

Efter ett nästan tre veckor långt uppehåll på grund av covid-19-problematik så var Västervik tillbaka i spel i mellandagarna. Någon ringrost syntes inte. Smålänningarna spelade två matcher på två dagar, sköt åtta mål framåt och släppte in noll mål bakåt (3-0 mot AIK och 5-0 mot MODO). Snacka om stark återstart. Det var inte lika muntert senast, 3-5-torsk mot Almtuna, men i mellandagarna kunde inte bli så mycket bättre än de blev.

{!E}

Johan Harju blir kvar i MODO

I mitten av december så skrev Johan Harju på ett korttidsavtal med MODO. På nyårsafton meddelade klubben att veteranforwarden förlängt och att han blir kvar resten av säsongen. Harju tackade för förtroendet genom att göra ett mål när MODO vann rivalmötet mot Timrå under söndagen. 34-åringen har svarat för fem poäng på sju matcher så här långt.

{!F}

Pär Hellenberg förstärker VIK-båset

J20-verksamheten är satt på paus. Då har Västerås sett till att nyttja kompetensen hos J20-tränaren Pär Hellenberg som kliver in och stöttar upp ledarstaben i A-laget. Rutinerade Hellenberg, som tidigare varit assisterande tränare i Västerås, Leksand och Vita Hästen i HockeyAllsvenskan, ska agera bollplank till Thomas Paananen och Lars Ivarsson.

**

BILDERNA

{!G}

{!H}

{!I}

{!J}

**

VECKANS…

{!A}

Jonas Gustavsson