Matchguide: AIK mot Leksand i hett möte!
Publicerad: 2019-03-22
Ikväll drar PlayOff igång! AIK mot Leksand i bäst av tre och hela skådespelet inleds med publikfest på Hovet. Vilket lag kopplar grepp om matchserien?

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 AIK - Leksand, Hovet

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder AIK mot Leksand ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Christian Sandberg, AIK, och Martin Karlsson, Leksand.
» I första pausen är det fullt fokus på matchen.
» I andra pausen bjuder Mike Helber på det bästa från veckan.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

{!A}

AIK - LEKSAND

AIK och Leksand hade båda höga ambitioner med den här säsongen och nu är båda lagen bara två segrar från ett Direktkval till SHL mot Mora.
Lagen möts i PlayOff dit AIK kommit på grund av förlusten i HockeyAllsvenska Finalen och Leksand tack vare segern i Slutspelsserien. Bäst av tre gäller och ikväll inleds slaget med en riktig publikfest på Hovet.
Lagen har spelat fyra jämna matcher mot varandra under säsongen där tre av kamperna fått avgöras efter övertid eller straffar.
– Det har varit jämna matcher mot Leksand, men spelar vi med den fart och finess som vi besitter i vårt lag så är jag övertygad om att vi gör en bra match. Jag tror vi har en otroligt bra chans att ta hem det här, säger forwarden Jesper Frödén till AIK:s hemsida.
– Med trycket det kan bli på Hovet så får motståndarna det oerhört svårt.
Leksand ser fram emot utmaningen och kommer in i PlayOff med bra form efter att ha vunnit alla matcher i Slutspelsserien.
– AIK har väldigt många skickliga spelare och är ett bra lag, helt klart, men vi får väl se vilket lag som är bäst när det gäller, säger forwarden Johan Porsberger till Leksands hemsida, och vet vad som talar för dalalaget:
– Framförallt det här med att Gnaget har pressen på sig, men också att de kommer från en total tömning mot Oskarshamn, medan vi kommer från en ganska enkel seger. Vi har massor av energi och ser fram emot att spela.

Noterat:
» Varken Christian Sandberg eller Brian Cooper tränade under torsdagen men båda spelar mot Leksand, meddelar AIK-tränaren Tomas Mitell via hockeypuls.se. Anton Holm är på is men inte aktuell för spel ännu.
» Leksand har Tobias Forsberg borta resten av säsongen. Calle Själin missade hela Slutspelsserien.
» Leksands Johan Porsberger har gjort fyra mål på de två senaste matcherna mot AIK.

» Läs mer på AIK:s hemsida
» Läs mer på Leksands hemsida

Jonas Gustavsson