54 dagar kvar: Vem tar över stjärnmanteln?
Publicerad: 2018-07-29
54 dagar kvar till HockeyAllsvenskan: Jonathan Dahlén kom tillbaka till Timrå ifjol och forwarden blev en dominant i ligan.

Jonathan Dahlén gjorde succé i Timrå för två säsonger sedan vilket ledde fram till ett NHL-avtal med Vancouver Canucks. En körtelfeber förstörde dock försäsongen ifjol, och efter att ha blivit frisk så valde forwarden att återvända till Sverige - och Timrå.

Nummer 54 blev en dominant i ligan.

Trots att 20-åringen (han fyllde i december) missade de sju första omgångarna så kom han tvåa i poängligan med 44 poäng på 44 matcher och tvåa i skytteligan med 23 mål. I Svenska Spel Trophy blev han poängbäst av alla.

Förutom att vara en nyckelspelare i Timrås avancemang till SHL så fick Dahlén dessutom Guldtröjan för både Årets Forward och Årets MVP i HockeyAllsvenskan.

Nu gör forwarden ett nytt försök i Nordamerika och tanken är att han ska spela med Vancouver Canucks i höst.

Vem kommer att plocka upp stortalangens mantel kommande vinter och bli den stora stjärnan i HockeyAllsvenskan?

SPELSCHEMA

Här hittar ni spelschemat inför kommande säsong. Det går enkelt att sortera ut ditt favoritlags matcher:

» Spelschema 2018/19

FÖRSÄSONG

Innan seriespelet drar igång ska det spelas försäsong. Vi har samlat alla spikade träningsmatcher i ett schema. Det hittar ni här:

» Försäsong 2018

TRANSFERCENTRALEN

Lagbyggena inför kommande säsong pågår fortfarande och det lär värvas spelare hela vägen fram till seriestart. Följ Transfercentralen för att ha koll på allt som händer under silly season.

I vårt transferflöde kan ni lätt och enkelt följa med i nyhetsflödet. Där redovisas alla klara övergångar och kontrakt, men även rykten och spekulationer. Det finns även lättöverskådliga översikter över läget i alla lag.

I Transfercentralen bjuds ni också på analyser av C More-experten Mike Helber och under hela sommaren publiceras intervjuer med intressanta nyförvärv:

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson