Truppen: "Många kvalhjältar är kvar"

12 september 2021 09:30

#14lag14analyser: Troja har valt att ge många av kvalhjältarna från förra säsongen chansen i HockeyAllsvenskan och sedan kryddat med lite rutin och tilltänkt spets.


Noterbart om Trojas trupp:

– Troja har 25 spelare i truppen. Femton av dem är kvar sedan i fjol så smålänningarna har bra kontinuitet, och det hela är sedan kryddat med tio nyförvärv.

– Tränaren Roger Forsberg är tillbaka i HockeyAllsvenskan igen. Han tog över Troja för tre år sedan, efter att laget åkt ur HockeyAllsvenskan, och har lett återtåget som i våras ledde hela vägen upp igen. Forsberg har tidigare tränat Timrå och Västervik på allsvensk nivå.

– Wictor Ragnewall är avstängd i säsongsinledningen efter otillåten vadhållning på en kvalmatch i våras vilket fick Troja att värva in Anton Svensson för att ha två målvakter att tillgå. 32-årige Svensson har gjort två säsonger i klubben tidigare och kommer närmast från polska Torun, men har aldrig spelat i HockeyAllsvenskan tidigare.

– Linus Lundin har värvats in från MoDo men fick inte spela en enda match under förra säsongen. 29-åringen är således sprängfylld av revanschlust. Målvakten har gjort totalt 96 allsvenska matcher med AIK och MoDo sedan tidigare.

– Lagkaptenen och trotjänaren Daniel "Trucken" Karlsson har spelat i Troja hela karriären och har varit med om sex (!) hopp mellan HockeyEttan och HockeyAllsvenskan. Det har blivit 374 allsvenska matcher genom åren.

– Troja har förstärkt backbesättningen med fyra spelare som alla spelade i HockeyAllsvenskan förra säsongen, för att få in värdefull rutin. Dennis Fröland, senast i AIK, är en av profilvärvningarna och han har dessutom gjort en säsong med Troja tidigare i karriären.

– Troja matchar två brödrapar i truppen. Victor och William Romfors har förlängt efter förra säsongen, och Oscar Öhman har fått sällskap av brorsan Victor som hämtats in från norska Sparta.

– Jesper Emanuelsson är ute på en raketresa i seriesystemet. För två år sedan spelade han i division två, i fjol i HockeyEttan och nu alltså i HockeyAllsvenskan. 21-åringen är dessutom stämplad som en av lagets mest spännande spelare med sin irrationella och mönsterbrytande offensiv. Forwarden svarade för 59 poäng på 30 matcher i division två förförra säsongen och 23 poäng på 40 matcher förra vintern... vad levererar han i HockeyAllsvenskan?

– Carl Ernstig och Oscar Öhman lämnade Troja för spel i HockeyAllsvenskan med Kristianstad förra sommaren. Båda hade dock svårt att färga skåningarnas lag, och Öhman lämnade redan under säsongen och återvände till Troja. I våras så tog även Ernstig klivet tillbaka. Två spelare som i år vill visa att de kan mer på allsvensk nivå än de fick bevisa i fjol.

– Troja är nykomlingar men har faktiskt det äldsta laget i hela HockeyAllsvenskan med en medelålder på 26,7 år. Fyra spelare bidrar rejält till att höja medelåldern: Anton Svensson, 32, Daniel Karlsson, 34, Niklas Enberg, 35, och Joakim Hillding, 33.

MÅLVAKTER
Wictor Ragnewall - Nytt kontrakt
Linus Lundin - NY från MoDo
Anton Svensson - NY från Torun

BACKAR
Carl Ehrnberg - NY från Västerås
Niklas Enberg - Nytt kontrakt
Kevin Karlsson - Nytt kontrakt
Daniel Karlsson Thörnros - Nytt kontrakt
Måns Hansson - Nytt kontrakt
Dennis Fröland - NY från AIK
Carl Ernstig - NY från Kristianstad
August Nilsson - NY från Västerås

FORWARDS Jesper Emanuelsson
Carl-Johan Sjögren
Karl Olofsson - Nytt kontrakt
Jesper Ylivainio - Nytt kontrakt
Alexander Bjurström - Nytt kontrakt
Emil Ericsson - Nytt kontrakt
Julius Vähätalo - NY från Jukurit
Tobias Törnkvist - Nytt kontrakt
Cameron Brown - NY från SönderjyskE
Oscar Öhman - Nytt kontrakt
William Romfors - Nytt kontrakt
Victor Öhman - NY från Sparta
Victor Romfors - Nytt kontrakt
Joakim Hillding - NY från Västerås

TRÄNARE
Roger Forsberg
Johan Benker

FÖRLUSTER
Anton Hjalmarsson, mv, Kalix
Tim Bothén, b, KRIF
Linus Andersson, b, Hanhals
Martin Fransson, b, Västervik
Victor Gagic, f, Halmstad
Noa Lindqvist Muci, f, KRIF
Lukas Sjöblom, f, Värnamo
Simon Wester, f, Sölvesborg
Emil Ekholm, f, Tyringe