Fem raka mål grundade Leksands bortaseger
Publicerad: 2018-11-14
Leksand sköt fem raka mål under andra halvan av matchen och det bäddade för segern på bortaplan mot Oskarshamn.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Det var målrikt och svängigt när Leksand lyckades bortavinna mot serieettan Oskarshamn med 7-4.

Leksand fick en drömstart med en tidig 2-0-ledning efter mål av Tor Immo och Thomas Valkvä-Olsen, men Oskarshamn snurrade runt på matchen. Bara 14 sekunder efter Leksands andra mål så gjorde Filiph Engsund 1-2 och bara nio sekunder senare så kvitterade Filip Sveningsson efter ett vackert IKO-anfall.

Oskarshamn gjorde sedan både 3-2 (Joakim Thelin) och 4-2 (Nolan Zajac).

Leksand studsade dock tillbaka - och det rejält. Efter två raka mål framåt och fyra raka mål bakåt så gjorde dalalaget fem raka mål framåt.

Anton Karlsson 3-4-reducerade strax efter Oskarshamns 4-2-mål, och innan den andra perioden var över så hade också Valkvä-Olsen gjort 4-4 och Tobias Forsberg 5-4. I den tredje perioden pangade Oskar Lang in 6-4 i powerplay innan Linus Persson avslutade målkalaset med sin 7-4-puck i tom bur.

Leksand tog sjunde segern på de nio senaste matcherna medan Oskarshamn förlorade hemma för blott andra gången i höst.

Oskarshamn är alltjämt tabelletta, men avståndet ner till trean Leksand har krympt från sex till tre poäng.