Björn Hellkvist stannar kvar i MODO till 2023

13 januari 2020 14:50

Björn Hellkvist och MODO har kommit överens om ett nytt kontrakt som gäller till våren 2023.


Björn Hellkvist har varit huvudtränare i MODO de två senaste säsongerna.

Nu står det klart att det blir ytterligare tre säsonger. Under måndagen meddelade MODO att Hellkvist kritat under ett nytt treårsavtal som håller honom kvar i klubben till våren 2023.

– Jag trivs fantastiskt bra i MODO där det är en väldigt professionell miljö att arbeta i och där vi har en daglig verksamhet som håller hög SHL-klass. Det är en trevlig stab att arbeta tillsammans med och jag trivs med alla kollegor. På det har vi ett bra och skickligt spelarmaterial för HockeyAllsvenskan där jag tror att många även kan spela i SHL, säger Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.

– Alla projekt blir bättre när man ser på dem långsiktigt och två år är för kort tid för att hinna uträtta någonting på riktigt. Jag jobbade tre år i Malmö där vi kom en lång bit på vägen, men kanske inte hela vägen fram. Nu hoppas jag kunna ta det här ända i mål då vi ligger på en andraplats i HockeyAllsvenskan men är redo att utmana på riktigt den här säsongen och vara ett hot.

Sportchefen Fredrik Glader om förlängningen:

– Björn och hans ledarstab har aktivt arbetat in en kultur som MODO Hockey ska stå för där vi bygger långsiktigt på en helhet med allt från träning, professionalism och ett hårt arbetande hockeylag som dessutom spelar en ishockey som är rolig att följa. I vår kultur där vi fostrar egna spelare är Björn den perfekta pusselbiten att ta oss framåt även fortsättningsvis då han vet hur man utvecklar individer och hjälper dem att bli bättre spelare genom ett modernt ledarskap.

Läs mer på MODO:s hemsida