Försäsong: Västerås, MoDo och Mora vann

24 augusti 2022 22:40

Västerås, MoDo och Mora vann sina försäsongsmatcher under onsdagskvällen. Samtidigt blev det förluster för Karlskoga och Djurgården.


VÄSTERÅS - DJURGÅRDEN 3-2

Två tippade topplag i möte och då slog Västerås tillbaka Djurgården med 3-2 inför 2200 personer i ABB Arena.

Mikael Frycklund ordnade 2-1 i mittperioden och i tredje akten fyllde Filip Wiberg på till 3-1 för hemmalaget. Djurgården kom inte närmare än en 2-3-reducering genom Marcus Krüger med fyra minuter kvar att spela.

– Jag tycker det är ett steg i rätt riktning, vi håller ihop laget och har bra arbetsmoral. En gedigen insats, säger VIK-tränaren Thomas Paananen till klubbens hemsida.

Målskyttar Västerås: Alexander Lunsjö, Mikael Frycklund, Filip Wiberg

Målskyttar Djurgården: Linus Arnesson, Marcus Krüger

HUDIKSVALL - MODO 0-1

MoDo studsade tillbaka efter gårdagens premiärförlust i SCA-cupen mot Björklöven genom att slå tillbaka Hudiksvall med 1-0 i kväll.

Marcus Nygren vaktade buren och höll nollan medan Rihards Marenis sköt matchens enda mål med 19 sekunder kvar av mittperioden.

MoDo växte under matchens gång.

– Tredje tycker jag att vi spelar moget och stänger mycket åkvägar, självklart hade de en del chanser men på det stora hela tycker jag att vi stänger matchen ganska bra, säger MoDO-tränaren Mattias Karlin till klubbens hemsida.

Målskyttar MoDo: Rihards Marenis

KARLSKOGA - STJERNEN 3-4

Karlskoga föll mot norska Stjernen med 3-4.

Norrmännen gjorde både 1-0 och 2-1 i numerärt underläge. Karlskoga kvitterade till 1-1 och 2-2, men när Stjernen skickade in 3-2 och 4-2 så hade värmlänningarna inget svar och kom inte närmare än en 3-4-reducering.

– Ishockey handlar mycket om inställning och attityd och där är vi inte idag. Det går inte att skylla på att det är försäsong och inte spelet sitter, det är en attitydsfråga, säger forwarden Edwin Lindström till klubbens hemsida.

Målskyttar Karlskoga: Åke Stakkestad, Edwin Lindström, David Lilja

SUNDSVALL - MORA 2-4

Mora vann sin premiärmatch i SCA-cupen efter att ha slagit tillbaka Sundsvall med 4-2 i Brandcode Center.

Nyförvärvet Fabian Ilestedt var en av de stora matchvinnarna. Forwarden, i fjol i Vita Hästen, skickade in vad som kom att bli det matchvinnande 3-1-målet i den andra perioden och spikade sedan slutresultatet med sin 4-2-puck i slutperioden.

Målskyttar Mora: Fabian Ilestedt 2, Kalle Miketinac, Albin Grewe

» Försäsong 2022