Profilerna: "Han är en fantastisk karaktär"

10 september 2019 13:30

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Vita Hästen-tränaren Tony Zabel lyfter fram profiler inför säsongen.


Vita Hästen-tränaren Tony Zabel om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Istvan Bartalis från Schwenninger. Hans ambitioner är att spela i en högre liga. Han kommer "hem" till Sverige för att hitta rätt i sin hockey igen, han tycker han tappat bort sig lite i tyska högstaligan. Han kommer bli en viktig spelare för oss.

– Patrick Blomberg från Timrå. Han gjorde en bra allsvensk säsong för två år sedan och när han började hitta rätt i SHL ifjol så blev han skadad. Han vill ta sig tillbaka till SHL igen. En kraftfull spelare.

– Wilmer Lindblad från Enköping. Han ser väldigt spännande ut. En kille som vi plockade in på tryout och som gjorde det bra. Jag vill inte sätta för hög press på honom, men det är en skicklig spelare som kommer in.

... vem får sitt genombrott i år?

– Anton Johansson som vi plockat in från Oskarshamn. Han är en gedigen spelare. Han har knappt gjort ett fel under försäsongen. En klassisk svensk center som jag tror kan spela i SHL nästa säsong.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Arvid Aronsson som vi hämtat från Karlskoga. En fantastisk karaktär. Jag skulle vilja påstå att han är den tuffaste spelaren i laget. Jag tror han blir en ledande spelare på backsidan.

... vem vinner poängligan i Vita Hästen?

– Jag säger Istvan Bartalis.

» #14lag14analyser