Matchguide: Pantern tillbaka i rätt arena

6 januari 2019 10:00

Söndag och sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det för Pantern i återkomsten till Malmö Isstadion? Plockar Södertälje fjärde raka segern? Fortsätter Björklöven att leverera på hemmaplan? Svaren kommer under dagen!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.00 Vita Hästen - Södertälje, Himmelstalundshallen
15.00 AIK - Karlskrona, Hovet
15.00 Oskarshamn - MODO, Be-Ge Hockey Center
17.30 Björklöven - Karlskoga, A3 Arena
17.30 Pantern - Västervik, Malmö Isstadion
17.30 Almtuna - Tingsryd, Gränbyhallen

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VITA HÄSTEN - SÖDERTÄLJE

Efter åtta raka förluster så fick Vita Hästen till ett trendbrott i fredags när Västerås besegrades med 5-2 i Himmelstalundshallen. Matchen innebar också en målmässig islossning då Vita Hästen innan matchen bara gjort två mål på sju matcher.
Nu väntar ny hemmamatch - mot Södertälje.
– Det kommer bli en tajt match. De har spelat bra på slutet, säger Emil Eriksson till Vita Hästens hemsida.
SSK är i fin form. Laget 3-2-vann mot MODO senast och har tagit tre raka segrar. Trots att det skiljer 25 poäng ner till sistaplacerade Vita Hästen så tar inte SSK något för givet.
– Vi måste vara beredda. Det är blåställ på för det kommer bli en jättetuff match. Det viktigaste kommer bli att förstå det och att det inte går att fuska en millimeter, säger Södertäljes tränare Ulf Lundberg till klubbens hemsida.
Lagen har mötts två gånger i höst och Södertälje har vunnit båda mötena: 4-2 och 3-2 efter straffar.

Noterat:
» Vita Hästen saknade Wilhelm Westlund, Mattias Kalin, Henrik Nyberg, Simon Krekula, August Gunnarsson och avstängde Axel Levander senast.
» Södertälje saknar backarna Nicklas Grossmann, Jacob Spångberg och Marcus Bohman samt forwardsen Ludwig Blomstrand, David Åslin och Stefan Gråhns.
» Södertäljes Nicolai Meyer och Sebastian Dyk har gjort poäng i sex raka matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

AIK - KARLSKRONA

AIK är nere i en formsvacka. Serietvåan föll mot Leksand senast och har förlorat fem av de sex senaste matcherna.
Nu väntar hemmamatch mot Karlskrona.
KHK har vunnit båda mötena under säsongen och har fått en drömstart med tidiga mål i båda matcherna.
– Gamla klyschor gäller: varje match lever sitt liv. Vi tänker inte på gamla matcher, säger AIK:s assisterande tränare Jeff Jakobs till klubbens hemsida.
– Karlskrona vann mot Almtuna senast och är nog sugna på att bygga en streak, vi är sugna på att bryta tillbaka och ta en trepoängare på hemmaplan. Jag tror det kommer bli en match där det är två lag som slåss om att äga matchbilden.
Karlskrona har de åtta senaste matcherna vunnit och förlorat varannan match.
Senast slog laget Almtuna med 2-0 efter dubbla mål av Marcus Paulsson som varit en av lagets bästa spelare i år. Paulsson om succén:
– Det är många faktorer som påverkar just nu. Själv skulle jag nog vilja påstå att det handlar om spelglädje. Man får glädje av att vara en del i den här gruppen. Alla pushar varandra. Jag behöver också få höra att jag göra något bra ibland, trots att jag varit med så länge, säger han till blt.se.

Noterat:
» Philip Broberg, Simon Fernholm och Garry Nunn är alla aktuella för comeback i AIK ikväll.
» Karlskrona saknade Kyle Osterberg och Jörgen Karterud senast.

» Läs mer på AIK:s hemsida

OSKARSHAMN - MODO

Efter sju raka trepoängare som avslutning på 2018 så torskade serieettan Oskarshamn första matchen 2019. Laget föll mot Västervik i fredags.
Nu ska IKO försöka studsa upp mot MODO.
– Bra att det kommer match direkt så vi får städa undan förra matchen. Nu är det nya möjligheter. Det gäller att komma upp i våra prestationer så får vi se vad det räcker till, säger IKO-tränaren Håkan Åhlund till klubbens hemsida.
– Vi ska sätta press på MODO och försöka diktera villkoren. Vi ska ta mycket initiativ. Sedan vet vi att det är ett skickligt lag som kommer.
MODO förlorade mot Södertälje senast efter att ha vunnit två raka matcher innan dess.
– Det kommer vara två revanschsugna gäng imorgon (idag). Jag har inte hunnit se deras match ännu, men jag kan tänka mig att de inte är nöjd med sin insats mot Västervik. Det är inte vi heller och det vara på ett både onödigt och klantigt sätt som vi förlorade mot Södertälje, säger MODO-tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.

Noterat:
» Oskarshamn väntas mönstra samma lag som senast. Eventuellt kan någon av backarna Isak Pantzare eller Anton Björkman vara aktuell för en comeback.
» Sebastian Walfridsson och Tim Wahlgren har matchat med J20 men båda kommer att spela mot Oskarshamn, säger MODO-coachen Björn Hellkvist. Victor Aronsson finns på skadelistan.
» Oskarshamns Jonas Engström har gjort poäng i åtta raka matcher.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida
» Läs mer på MODO:s hemsida

BJÖRKLÖVEN - KARLSKOGA

Björklöven har varit iväg på en tre matcher lång bortaturné och förlorat samtliga tre matcher.
– Dåligt. Vi har tagit två av nio möjliga poäng. Vi är ruskigt missnöjda med de här tre matcherna, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.
– Jag tycker inte vi spelat annorlunda men vi är otroligt ineffektiva. Vi krånglar till det i avslutsfasen. Vi lyckas hitta vägar att inte vara bra i avslutssituationen. Powerplay ser bättre och bättre ut men det handlar om att göra mål.
Nu vänder Löven hem till Umeå igen och ikväll väntar match mot Karlskoga. Björklöven har poäng i sex raka hemmamatcher där fem av dem slutat med seger.
– Jag förväntar mig att vi gör en av de bästa matcherna för säsongen, säger Fagervall inför BIK-kampen.
Karlskoga är inne i en svacka och har förlorat de tre senaste matcherna.
– Det bör vara två revanschsugna lag som möts ikväll. Björklöven spelar med en hög fart och kommer bli en svår nöt att knäcka, men vi ska ge dem en rejäl match och hoppas hoppa upp på vinnarspåret igen, säger assisterande tränaren Johan Schoultz till Karlskogas hemsida.

Noterat:
» Björklöven har samma läge i truppen som senast. Då saknades Simon Åkerström, Simon Backman, Oskar Stål Lyrenäs, Cody Murphy och Lukas Eriksson. Backman, Stål Lyrenäs och Eriksson är i träning och väntas kunna göra comeback inom kort.
» Karlskoga saknade skadade Viktor Lang, Fredrik Forsberg och Juliuz Persson senast, plus Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck som varit iväg på JVM.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida

PANTERN - VÄSTERVIK

Efter en höst i Rosengårds Ishall så är det äntligen dags för Pantern att flytta tillbaka till renoverade Malmö Isstation. Matchen mot Västervik blir säsongens första hemmamatch i den "riktiga" hemmaarenan.
Arenabytet kanske kan bli en nystart på hemmaspelet. Pantern ligger nämligen sist i ligans hemmatabell.
Pantern kommer i alla fall in i den nya arenan med en bra känsla efter att ha vunnit med 3-2 borta mot Karlskoga senast. En seger som togs trots att man drog på sig mycket utvisningar.
– Jag är superglad att vi kan vinna trots alla utvisningar, men det måste bli bättre, säger tränaren Viktor Stråhle till sydsvenskan.se.
Västervik kliver också in i matchen med en bra känsla. Laget 3-1-vann mot rivalen Oskarshamn senast och har poäng i sex raka matcher.
Lagen har mötts två gånger den här säsongen och har vunnit varsin match.

Noterat:
» Pantern och keepern Jonatan Bjurö har brutit samarbetet och Bjurö ska nu satsa på en civil karriär. Tim Hultstrand kommer att backa upp Lars Volden framöver. Saknades senast: Ruben Rampazzo, Nick Olesen (är i Malmö), Alexander Pettersson och Oliver Olsson.
» Västervik ställer upp med samma lag som senast. Andreas Frisk, Niklas Enberg och Pierre Gustavsson saknas. Rögle-lånet Kevin Wennström är återigen med.
» Västerviks Alfred Andersson har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på Västerviks hemsida

ALMTUNA - TINGSRYD

Almtuna vinner och förlorar varannan match just nu och så har det sett ut över de sex senaste omgångarna. Senast föll laget med 0-2 mot Karlskrona och ska trenden hålla i sig så behöver det alltså bli seger hemma mot Tingsryd.
Gästerna förlorade de två mellandagsmatcherna men studsade tillbaka i torsdags när det blev en övertygande 6-2-seger mot Björklöven.
– I mellandagarna hade vi det lite tufft (1–4 mot Pantern och 1–3 mot AIK), men vi fick en bra start på 2019. Framförallt fick vi en riktigt bra start i matchen mot Björklöven. Det hoppas jag vi kan få mot Almtuna också, säger Tingsryds tränare Larry Pilut till smp.se.
Matchen är viktig sett till tabellen. Tingsryd är elva och Almtuna är tolva och båda lagen står på 42 poäng.
Larry Pilut menar dock att Taif inte stirrar i tabellen:
– Jag försöker titta på vår prestation. Så länge vi presterar bra är jag nöjd. I mellandagarna var det okej prestationer, men vi fick inte resultaten med oss. Om vi fortsätter att prestera som vi ha gjort i 1,5 månad tillbaka brukar det också ordna sig med resultaten.

Noterat:
» Almtuna saknar Oscar Fröberg, Jesper Mångs, Simon Johansson och Tobias Hage precis som i förra matchen.
» Tingsryd saknar Björn Karlsson, Robin Olsson och Hannes Johansson precis som senast, skriver smp.se.

» Läs mer på Almtunas hemsida