Matchguide: Olle Liss gör debut i Björklöven

11 december 2019 10:00

Ikväll gör poängstarke forwarden Olle Liss debut i Björklöven när Umeå-laget gästar Västerås. Onsdagen bjuder på totalt sex matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 MODO - Mora, Fjällräven Center
19.00 Vita Hästen - Karlskoga, Himmelstalundshallen
19.00 AIK - Kristianstad, Hovet
19.00 Almtuna - Västervik, Gränbyhallen
19.00 Västerås - Björklöven, ABB Arena
19.00 Tingsryd - Timrå, Nelson Garden Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västerås mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Sebastian Benker, Västerås, och Olle Liss, Björklöven.
» Inför matchen tar C More-experten Mike Helber ut veckans femma i HockeyAllsvenskan.
» Spelarkorrarna Jimmie Jansson, Västerås, och Fredric Andersson, Björklöven, bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med Västerås forward Lukas Zetterberg.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på snackisarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter att ha vunnit i princip allt under två månaders tid så har MODO svajat något mer på sistone. Just nu står laget på tre raka förluster och laget har bara gjort fyra mål på de matcherna. Senast blev det en strafförlust i rivalmötet mot Björklöven.

» Mora har vunnit tre av de sex senaste matcherna, men har trots det halkat under det negativa kvalstrecket. En poäng skiljer upp till Västervik som ligger närmast ovanför strecket.

» Det skiljer 66 mål (!) mellan MODO och Mora i målskillnaden. MODO har en målskillnad på +34 medan Mora har en målskillnad på -32.

» Vita Hästen har åtta segrar på de tio senaste matcherna, men de två flörlusterna har kommit under de fyra senaste matcherna. Senast blev det en övertidsvinst borta mot Tingsryd sedan Filip Cruseman klivit fram och avgjort på övertid.

» Karlskoga fortsätter att ösa in mål. Värmlänningarna har fyra raka segrar där man sprutat in totalt 25 (!) mål. Senast blev det en 7-3-vinst mot Kristianstad.

» Karlskoga får in David Lilja i truppen igen. Talangen har missat 21 matcher på grund av körtelfeber, men har tränat för fullt en tid och gör comeback ikväll. Lilja, som gjorde mål i två raka matcher innan han blev sjuk, ersätter Max Lindholm som blivit hemkallad till Örebro.

» Det är alltjämt tungt för AIK. I måndags tappade laget en 2-0-ledning till en 2-3-förlust under de åtta sista minuterna mot Almtuna. Det innebär att laget, som är sist i tabellen, har sju raka förluster och bara en seger på de sjutton senaste matcherna.

» Kristianstads form är också svag. Nykomlingen har fyra raka förluster och bara en seger på de tio senaste matcherna. Målskyttet är en akilleshäl just nu, det har bara blivit fem mål på de fyra senaste matcherna.

» Båda lagen brottas med offensiven, och är också ligans två sämsta lag i powerplay just nu. AIK har en effektivitet på 6,45 % medan Kristianstad har en effektivitet på 12,75 %.

» Efter två raka förluster så blev det vinst för Almtuna senast efter att laget vänt ett 0-2-underläge till en 3-2-vinst under de sista åtta minuterna mot AIK.

» Västervik har dalat i tabellen och ligger nu precis ovanför negativa kvalstrecket. Smålänningarna har två segrar på de nio senaste matcherna och 0-3-föll mot Södertälje senast.

» Almtunas Tony Mårtensson är i fin poängform. Veterancentern har svarat för två mål och totalt sex poäng på de fyra senaste matcherna.

» Västerås är formstarkast i HockeyAllsvenskan just nu med sju raka segrar. Senast tog västmanlänningarna en 6-4-seger på bortaplan mot Västervik.

» Björklöven toppar tabellen och kommer närmast från en stark 4-3-vinst efter straffar i rivalmötet mot MODO. Laget har tio segrar på de elva senaste matcherna.

» Ikväll gör senaste Björklöven-förvärvet Olle Liss debut. Han har levererat fina offensiva siffror i HockeyAllsvenskan tidigare, med Västervik och Pantern, och kommer närmast från en kort sejour i österrikiska Dornbirn.

» Tingsryd har poäng i sex av de åtta senaste matcherna, där fem av matcherna slutat med seger. Förlusterna kommer dessutom mot topplag (MODO och Västerås), så Taif är i fin form. Senast tog laget en poäng mot formstarka Vita Hästen.

» Timrå är i fin form. Laget har tre raka segrar, samtliga efter ordinarie tid, där man har totala målskillnaden 11-5. Toppduon Jonathan Dahlén och Albin Lundin har kommit igång igen, senast mot Södertälje kombinerade de in sju poäng.

» Tingsryds Albin Johansson spelar inte mer den här säsongen. Backen hann bara spela sju matcher innan han blev skadad, och nu meddelar Taif att det krävs en operation och därmed blir det inte mer spel i år.