Victor Öhman klar för spel i Oskarshamn
Publicerad: 2018-04-18
Oskarshamn har gjort klart med poängmaskinen och målskytten Victor Öhman som hämtas från seriekonkurrenten Västervik.

Victor Öhman missade inledningen av den gångna hösten på grund av skada och har haft en genomgående skadefylld säsong, och stannade till slut på tretton mål och 26 poäng på 32 matcher med Västervik.

Säsongen innan dess svarade 26-åringen för 18 mål och 35 poäng på 42 matcher.

Nu väljer forwarden att skifta klubb och lämnar Västervik för seriekonkurrenten och rivalen Oskarshamn. Öhman har skrivit på ett tvåårsavtal.

– Det känns kanon att få knyta till oss Victor som ett offensivt vapen. Han blir en ledande spelare under de kommande två åren att nyttja såväl i fem mot fem-spelet som i powerplay där både skottet och blicken för spelet är av hög allsvensk klass. Han är också stark med puck där han nyttjar både teknik och storlek, säger sportchefen Per Kenttä till Oskarshamns hemsida.

Öhman har tidigare gjort en säsong i IKO (2012/13) då han spelade på lån från Linköping.

– Det känns jättekul att komma tillbaka till Oskarshamn. Jag trivdes väldigt bra i både klubben och staden det året och känner både gamla och nya ansikten i och runt laget. IKO var ett tufft lag att möta förra säsongen, det känns som att klubben är på rätt väg och det kommer bli två riktigt spännande år på den fortsatta resan framåt.

Läs mer på Oskarshamns hemsida

Jonas Gustavsson