Timrå har gjort klart med fyra spelare

16 juni 2020 13:45

Under tisdagen gjorde Timrå klart med fyra spelare. Per Svensson och Christopher Liljewall värvas in samtidigt som Albin Carlson och Adam Ohre förlänger.


Timrå-sportchefen Kent "Nubben" Norberg har presenterat paket av klara spelare ett par gånger under våren.

Nu är det dags igen.

Under tisdagen presenterade Timrå inte mindre än fyra spelare som är klara för spel till kommande säsong. Per Svensson och Christopher Liljewall värvas in medan Albin Carlson och Adam Ohre förlänger sina kontrakt.

Backresen Per Svensson är välkänd i HockeyAllsvenkan efter sina många år i Almtuna där han också var lagkapten. I januari lämnade han Uppsala-klubben för en kort sejour i Schweiz, och nu är han alltså tillbaka i HockeyAllsvenskan igen, men denna gång i Timrå. 31-åringen, främst känd för sina defensiva egenskaper, har 424 allsvenska matcher på sitt cv.

– En spelare som jag följt länge och som varit bra i många år. En av ligans jobbigaste backar att möta i egen zon. Framförallt är det hans rutin och hans defensiva kunskaper som jag fastnat för. Han kommer bli otroligt viktig för oss, säger Kent Norberg.

Christopher Liljewall har lett toppkedjan i Södertälje de två senaste säsongerna och var lagkapten i klubben den gångna vintern, men valde att lämna SSK för några veckor sedan. Nu fortsätter centerns karriär alltså i Timrå. 30-åringen svarade för 28 poäng på 52 matcher ifjol.

– Han kommer hit med karaktär, säger Norberg.

Efter skadefyllda säsonger så fick Albin Carlson äntligen vara hel den gångna vintern, och backen svarade då för 10 poäng på 52 matcher och var +10 i plusminus-statistiken.

– Jag har stora förväntningar på honom, säger Norberg.

Adam Ohre agerade backup bakom Victor Brattström ifjol. Den 25-årige målvakten spelade sju matcher, släppte in 1,67 mål per match samt noterade en räddningsprocent på 93,6 %.

– Han kom in och gjorde det bra ifjol. Det är upp till honom att ta kampen med Jacob Johansson, säger Norberg.

Läs mer på Timrås Facebook-sida

» Transfercentralen - få full koll på silly season!