Inside: "Får chansen i Tre Kronor"

27 oktober 2020 12:00

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Jonathan Dahlén i Tre Kronor

Det händer inte ofta att spelare i HockeyAllsvenskan blir uttagna till Tre Kronor men igår var det dags igen. Jonathan Dahlén, poängkung i Timrå och HockeyAllsvenskan, togs ut till Karjala Cup som spelas i början av november. "Han har visat att han levererar offensivt, men man ser att han deltar mer i det defensiva spelet också. Nu ska han visa att han håller här i Tre Kronor. Det tror jag att han klarar av galant", sa förbundskapten Johan Garpenlöv i samband med trupputtagningen.

Mikkel Aaagards hattrick

MODO-dansken Mikkel Aagaard har haft en tuff start på säsongen med poängtorka och petningar. Flera medier berättade att Aagaard och lagkamraten Daniel Sylwander hamnade i ett handgemäng under förra torsdagens träning. Det fick, otroligt nog, en positiv effekt. I fredagens match mot Vita Hästen, dagen efter turbulensen, gick Aagaard ut och sköt ett äkta hatrick, tre mål på sju minuter, och hade stor del i 5-2-segern. Hyfsad ketchupeffekt.

Björklövens segersvit

Det är svårt att inte fortsätta snacka om Björklövens säsongsstart. Laget har inlett hösten med åtta (!) raka vinster, och har bara tappat en enda poäng (övertidsvann mot Södertälje senast). Laget har bäst målvaktsspel och vassast boxplay-spel, så både defensiven är sylvass - samtidigt som det levereras framåt. Plus då, som påtalats ett gäng gånger, att det är bredden snarare än enskilda individer som bäddar för alla segrar.

Erik Hanses 150 vinster

Erik Hanses klev ut och höll nollan mot MODO, som han dessutom spelade med ifjol, förra tisdagen, och det innebar att han plockade sin 150:e vinst i HockeyAllsvenskan. Han är den blott andra (!) målvakten att nå den milstolpen i ligans historia, efter Jonas Fransson. Den sistnämnde stannade på 156 vinster, och Hanses har således alla möjligheter att bli bäst genom tiderna i vinter.

HockeyAllsvenskan initierar spelarråd

HockeyAllsvenskan med sportchefen Erik Ryman i spetsen har startat ett spelarråd bestående av samtliga lagkaptener i ligan. Syftet är att skapa ett nytt forum för olika frågor. Det nya spelarrådet hade sitt första möte förra veckan. "Det var väldigt positivt och samtliga kaptener var med. Tanken är att ha en tät dialog mellan lag, spelare och liga i olika frågor", säger Erik Ryman.

**

BILDERNA

**

VECKANS...