Inside: "Nu är han störst av alla"

13 oktober 2020 12:00

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Henrik Björklund är bäst

Henrik Björklunde noterade tre poäng i hemmamatchen mot Vita Hästen och veteranforwarden klev därmed upp som HockeyAllsvenskans främsta poängplockare någonsin. 30-åringen har nu gjort 317 poäng i ligan, en pinne mer än tidigare rekordinnehavaren Jens Jakobs som stannade på 316 poäng. Björklund var sedan tidigare redan ligans bästa målskytt genom tiderna, och har gjort totalt 165 mål.

Timrås nya superkedja

Förra veckan gjorde Timrå klart med Jesper Boqvist som lånas in från New Jersey Devils, och under måndagen knöt klubben även till sig centern Isac Lundström som lånas in från Anaheim Ducks. Den duon sattes samman i en kedja med Jonathan Dahlén i måndagens match mot Västerås, och formationen fick mycket uppmärksamhet inför matchen och stämplades som en av ligans bästa kedjor - någonsin. Resultatet? Trion gjorde mål i både första och tredje bytet....

Dubbel backvärvning till Västerås

Simon Åkerström har brutit fingret och blir borta i flera veckor. För att täcka upp hans frånvaro har Västerås skrivit korttidsavtal med hemvändarna Niclas Lundgren och Anton Mylläri som båda spelade i SHL ifjol. Duon, som debuterade för klubben under måndagskvällen, stannar initialt till siste november. Lundgren är främst känd för sina defensiva egenskaper, men gjorde mål direkt i debuten.

Väsbys första seger

Efter tre raka förluster så kom äntligen Väsbys första historiska seger i HockeyAllsvenskan i den fjärde omgången när det blev en 3-1-seger på hemmaplan mot AIK. Raphaël Lavoie var en av de stora hjältarna med två mål i den tredje perioden när Väsby vände 0-1-underläge till vinst.

Dubbla milstolpar för Jonathan Dahlén

Jonathan Dahlén sköt mål nummer 100 och 101 i HockeyAllsvenskan när Timrå slog tillbaka Karlskoga med 7-1 förra onsdagen, och forwarden nådde därmed sin första milstolpe i ligan. Dahlén blev den nittonde spelaren i ligans historia att nå den platån, och bland aktiva spelare så är bara Henrik Björklund, Karlskoga, vassare med sina 165 mål. Under måndagen så noterade Dahlén sedan sin 200:e poäng i HockeyAllsvenskan, och nådde ytterligare en milstolpe.

**

BILDERNA

**

VECKANS...