Truppen: "De samlade ihop 183 poäng ifjol"

7 september 2019 09:00

#14lag14analyser: Tingsryd har tappat mycket av sin offensiva spets och ersatt den med poängkungar från HockeyEttan. Här är en titt på Tingsryds trupp inför kommande säsong.


Noterbart om Tingsryds trupp:

– Tingsryd har tolv spelare kvar sedan ifjol och har värvat in tolv nya spelare. Hälften gammalt, hälften nytt, alltså.

– Tingsryd har tappat sina fem bästa poängplockare sedan ifjol, och fyra av dem spelar i allsvenska konkurrenter i höst: Daniel Ljunggren, Mora; Daniel Öhrn, Västerås: Kim Tallberg, AIK, och Filip Ahl, Karlskoga. Den femte, amerikanen Max Novak, har återvänt till Nordamerika.

– Vem ska göra poängen i Tingsryd? Det har varit en återkommande fråga under sommaren. Lagets forwards gjorde 233 poäng ifjol - och 167 av de poängen har försvunnit under sommaren. 24 allsvenska forwardspoäng har värvats in i Joseph Jonsson och Anton Svensson. Däremot har det kommit in en rejäl dos HockeyEttan-poäng: Felix Olsson, Robin Carlsson, Anton Svensson och Anton Blomberg skrapade ihop 183 poäng i den ligan ifjol.

– Det har värvats in gott om allsvensk rutin på backsidan. Albin Johansson, Jacob Lundegård och Ludvig Claesson är bara 23, 22 respektive 23 år, men har 356 allsvenska matcher på sitt cv.

– Tingsryd valde att släppa trotjänarna och egna produkterna Adam Åkesson och Måns Hermansson efter förra säsongen. Hermansson blir kvar i HockeyAllsvenskan och har skrivit på för Karlskrona medan Åkesson dragit till Österrike.

– William Fransson är hemma i moderklubben igen. 19-åringen har spelat juniorhockey med HV71 de fyra senaste säsongerna. Backen fick göra åtta SHL-matcher ifjol, och gjorde även en allsvensk match med Tingsryd på lån.

– Av tradition brukar det alltid finnas med någon transatlant i Tingsryds lagbygge. För första gången sedan laget gick upp i HockeyAllsvenskan igen 2015 så är dock ingen nordamerikan på plats i år. Österrikaren Benjamin Nissner är enda importen.

– Ludvig Elvenes hade en minst sagt stökig säsong ifjol. Efter att ha gjort en jättesäsong med Oskarshamn för två år sedan och kallats hem till Rögle under slutspurten så var förväntingarna höga på forwarden ifjol. Han hamnade dock på bänken i Rögle, bröt kontraktet och hamnade i MODO. Där hamnade han återigen på bänken, bröt kontraktet och hamnade i Tingsryd. I våras skrev 22-åringen på ett nytt Taif-avtal. Ska vi gissa att han vill ha lite lugn och ro i år?

– Egna produkten, slitvargen och boxplay-specialisten Filip Owesson har haft det jobbigt med skadeproblem senaste åren. Antalet matcher de fyra senaste allsvenska åren: 51, 42, 39, 29. Bryter han den kurvan och får vara skadefri i år?

– Enligt elitprospects.com så är Tingsryd det lättaste laget i HockeyAllsvenskan med en medelvikt på 83,7 kg.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
1 Andreas Ljunggren
75 Arvid Söderblom - NY från Frölunda J20

BACKAR
4 Albin Johansson - NY från Pantern
6 Jacob Lundegård - NY från Karlskoga
7 Ludvig Claesson - NY från AIK
13 Rasmus Bengtsson
14 Elias Gunnarsson
22 Rasmus Sörgardt
28 William Fransson - NY från HV71
32 Robin Olsson

CENTRAR
9 Jakob Heljemo - NY från Växjö J20
17 Joseph Jonsson - NY från Karlskrona
25 Benjamin Nissner - NY från Vienna Capitals
33 Felix Olsson - NY från Kalix
60 Joachim Nermark

FORWARDS
8 Robin Carlsson - NY från Hanhals
11 Anton Svensson - NY från Västerås
21 Gustav Olhaver
29 Simon Norberg
40 Hampus Melén
52 Ludvig Elvenes
80 Oscar Holst
81 Filip Owesson
88 Anton Blomberg - NY från Tranås

TRÄNARE
Magnus Bogren - NY från Rödövre
Larry Pilut

FÖRLUSTER
Tex Williamsson, mv, Oskarshamn
Max Lindroth, b, Linköping
Joonas Valkonen, b, oklart
Adam Åkesson, b, Vinna Capitals II
Måns Hermansson, b, Karlskrona
Daniel Öhrn, f, Västerås
Kim Tallberg, f, AIK
Joakim Axman, f, Karlskrona
Martin Rewáy, f, Rytiri Kladno
Max Novak, f, South Carolina
William Romfors, f, Troja
Filip Ahl, f, Karlskoga
Daniel Ljunggren, f, Mora

» #14lag14analyser