Målkalas och mycket drama under fredagen!
Publicerad: 2023-01-20
Fredagen bjöd på 41 mål och tre av sex matcher var kryss efter full tid! Vinnare blev Djurgården, Björklöven, Karlskoga, Östersund, AIK och Kristianstad.

» Bilder från alla matcher!

Björklöven - Mora 4-5 (OT)

» Svängig match! Mora ledde med både 2-0 och 4-2, men Björklöven tog sig tillbaka och nådde 4-4 efter 60 minuters spel. Nick Schilkey avgjorde sedan med en sekund kvar av övertiden.

» Matchvinnaren Nick Schilkey, som toppar HockeyAllsvenskans poängliga, gjorde poäng för sjätte matchen i rad.

» Björklöven har tagit poäng i tolv av de fjorton senaste matcherna.

» Mora föll men har tagit poäng i elva raka matcher.

» Moras Johan Persson sköt två mål och gjorde därmed poäng för trettonde (!) matchen i rad.

Målskyttar Björklöven: Scott Pooley 2, Maxime Fortier, Mattias Nörstebö, Nick Schilkey
Målskyttar Mora: Johan Persson 2, Axel Sundberg, Fabian Ilestedt

Djurgården - MoDo 3-0

» Trendbrott för Djurgården som blev ett vinnande lag igen efter sex raka förluster.

» Matthew Galajda vaktade Djurgårdens målbur. Han räddade samtliga 26 skott och höll alltså nollan.

» Djurgården gjorde sina mål på tre olika sätt: 1-0 i fem mot fem, 2-0 i powerplay och 3-0 i tom bur.

» MoDo hade två raka segrar innan dagens förlust.

Målskyttar Djurgården: Liam Öhgren, Wiktor Nilsson, Edvin Hammarlund
Målskyttar MoDo: -

Vita Hästen - Östersund 4-5 (PS)

» Svänig match! Vita Hästen hade 3-0 efter första perioden, men Östersund vände till en 4-3-ledning innan hemmalaget kunde kvittera till 4-4 sent i tredje perioden. Östersund avgjorde sedermera på straffar.

» Trendbrott för Östersund som vann igen efter att ha förlorat sex raka matcher.

» Jeremias Lindewall blev hjälte för Östersund efter att ha satt den avgörande straffen under straffläggningen.

» Östersund-backen Alexander Anderberg noterade en assist och gjorde poäng för åttonde matchen i rad.

» Vita Hästen åkte på sjunde raka nederlaget.

Målskyttar Vita Hästen: Erik Ullman, Erik Borgm Eric Hjorth, Sebastian Benker
Målskyttar Östersund: Carl Skärström, Karl Johansson, David Westlund, Linus Rotbakken, Jeremias Lindewall

Västervik - AIK 3-4

» Vilken succédebut för Renars Krastenbergs! I eftermiddags meddelade klubbarna att letten byter Södertälje mot AIK och i kvällens debut sköt han två (!) mål när AIK tog en viktig bortaseger. Krastenbergs noterade dessutom en assist och gjorde alltså tre poäng.

» Claes Endre vaktade AIK-buren. Han motade 31 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 91,2 %.

» AIK blev ett vinnande lag igen efter två raka förluster. Laget har poäng i sex av de sju senaste matcherna.

» Västervik har spelat sex raka matcher utan att ta någon trepoängare.

Målskyttar Västervik: Noah Hasa, Alex Ciernik, William Wiå
Målskyttar AIK: Renars Krastenbergs 2, Daniel Muzito Bagenda, William Ignberg Nilsson

Tingsryd - Karlskoga 3-5

» Formstarka Karlskoga plockade fjärde raka segern.

» Karlskoga-målvakten Lars Volden spelade fram till två (!) mål. Han fick assist på både 4-1 och 5-3.

» Karlskoga var effektiva och gjorde fem mål på 19 skott.

» Tingsryd hade fyra raka segrar innan dagens förlust.

Målskyttar Tingsryd: Anton Gradin, Joseph Berger, Ryan Gropp
Målskyttar Karlskoga: Max Wennlund 2, David Lilja, Gustav Willman Borvik, Henrik Larsson

Kristianstad - Almtuna 3-2 (PS)

» Linus Pettersson blev stor hjälte för Kristianstad efter att ha avgjort på straffar.

» Filip Larsson vaktade Kristianstads målbur. Han räddade 30 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 93,8 %.

» Kristianstad hade bara en vinst på fem matcher innan dagens match, så det var en välbehövlig seger.

» Almtuna har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

Målskyttar Kristianstad: Theo Pistek, Kevin Wennström, Linus Pettersson
Målskyttar Almtuna: Emil Westerlund, Jesper Norbäck