Profilerna: "Har mycket hockey i sig"
Publicerad: 2020-09-06
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Almtuna-tränaren Robert Kimby lyfter fram profiler inför säsongen.

Almtuna-tränaren Robert Kimby om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Jesper Norbäck från Vimmerby. En spelare som är smart och har bra kontroll på vad som händer. Stark med pucken. Jag tycker han är allround i sin skill-nivå.

– Martin Mellberg från American International College. Jag tycker att anammat spelet borta i Nordamerika på ett bra sätt. Han tar för sig, vill in på mål har har "edge" i sitt spel. En väldigt bra spelare.

– Erik Hanses från MODO. Han har gett sig en bra chans till en bra säsong tack vare en bra sommarträning, och han blir en nyckelspelare för oss.

{!A}

… vem får sitt genombrott i år?

– Jag vet inte om vi ska kalla det genombrott men jag tror Martin Mellberg kan bli riktigt bra. Än så länge under försäsongen har det sett lovande ut.

… vem pratades det för lite om?

– Det pratas väl för lite om Almtuna i allmänhet, men en sådan som Filip Hasa borde det snackas mer om. Han har mycket hockey i sig. Gjorde första året ifjol och kan ta ytterligare kliv i år, och tar han stegen som jag tror finns i honom kan det bli spel högre upp.

… vem vinner poängligan i Almtuna?

– Jag säger Martin Mellberg.

» #14lag14analayser

Jonas Gustavsson