Matchguide: Milstolpe, debut, imponerande sviter...
Publicerad: 2020-10-30
Fredagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Får Gustaf Thorell vinna i sin 400:e allsvenska match? Vad kommer Jacob Larsson tillföra i Kristianstad? Blir det debut för Martin Kaut? Förlänger Björklöven och Marcus Sörensen sina långa sviter? Svaren kommer ikväll!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Björklöven, Himmelstalundshallen
19.00 MODO - Västervik, Fjällräven Center
19.00 Mora - Almtuna, Smidjegrav Arena
19.00 AIK - Kristianstad, Hovet
19.00 Tingsryd - Karlskoga, Nelson Garden Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Mora mot Almtuna ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Moras Daniel Ljunggren och Almtunas Martin Mellberg.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med Mora-tränaren Johan Hedberg.
» I andra pausen blir det fokus på tränare och C More-experten Harald Lückner ger nycklar till ett framgångsrikt ledarskap.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

{!F}

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Vita Hästen har vunnit och förlorat varannan match sett över de sex senaste omgångarna. Senast tog laget en 7-2-seger på bortaplan mot Västerås.

» Björklöven har startat säsongen med nio (!) raka vinster där man tagit 26 av 27 möjliga poäng. Otroligt imponerande, givetvis. Senast blev det en 3-0-viktoria på hemmaplan mot Västervik efter att Kevin Poulin spikat igen och hållit nollan.

» Lagen har mötts en gång under säsongen och det blev en tajt tillställning som Björklöven till slut kunde vinna med 3-2, men Vita Hästen var bara en monsterräddning av Kevin Poulin från att kvittera i slutskedet.

» Vita Hästens Marcus Sörensen har HockeyAllsvenskans just nu längsta poängsvit. Han har gjort poäng i samtliga åtta matcher så här långt.

» Ligans två effektivaste lag möts. Vita Hästen gör mål på 13,9 % av sina skott. Samma siffra för Björklöven är 12,7 %.

{!B}

» Efter en seger på sex matcher och en trubbig offensiv så blev det något av en islossning senast för MODO som 6-1-vann på hemmaplan mot Vita Hästen. Var det vändningen för Ville Nieminens manskap? Kvällens match blir en indikation.

» Västervik har levererat en bra säsongsöppning och har spelat in fjorton poäng på nio matcher. Senast blev det en 0-3-förlust mot Björklöven, men innan dess hade smålänningarna två raka segrar.

» Under torsdagen meddelade MODO att offensiven förstärkt med forwarden Martin Kaut, 21, som lånas in från Colorado Avalanche. Den talangfulle tjecken kan möjligen göra debut redan ikväll, men det hänger på att allt pappersarbete blir klart i tid.

» MODO tekar bäst i HockeyAllsvenskan och vinner 55,5 % av alla tekningar.

{!C}

» Mora har spelat ett gäng tajta matcher så här långt. Fyra av åtta kamper har gått till övertid, ytterligare två har slutat med uddamålsresultat. Faktum är att dalalaget spelat fem raka matcher utan att ha tagit någon trepoängare. Bryts den trenden ikväll?

» Almtuna har fått en bra start på säsongen och har också två raka segrar, mot MODO och AIK, i ryggen.

» Charles Eklund har tränat med Mora de senaste dagarna och juniorforwarden kommer att spela ikväll. Det meddelar han själv till dt.se.

» Igår blev Moras Isac Andersson inkallad till Juniorkronorna som ska spela Finnkampen. Förbundskaptenen Tomas Montén hade fått fyra återbud, och Andersson var en av reserverna som kallades in. Sedan tidigare fanns bland annat MODO-backen William Wallinder i truppen.

{!D}

» Ett möte mellan två lag som brottas med formen och som jagar en trepoängare. AIK står på tre raka förluster medan Kristianstad bara spelat in fem poäng på de åtta senaste kamperna. Viktiga poäng på spel ikväll med andra ord.

» AIK har målskillnaden 1-9 på de två senaste matcherna.

» Kristianstad lyckades 2-1-vinna efter övertid senast mot Mora, men hade innan dess tre raka nollpoöngare under sin nordliga bortaturné med matcher mot MODO, Timrå och Björklöven.

» Kristianstad får förstärkning i form av NHL-lånet Jacob Larsson som är redo för debut. "Det ska bli jättespännande att se honom, sen får vi se hur mycket vi kommer att använda oss av honom", säger tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

» Igår blev Kristianstads målvakt Calle Clang, som startar ikväll, inkallad till Juniorkronorna som ersättare till Jesper Wallstedt, Luleå, som lämnat återbud. Juniorlandslaget samlas i början av nästa vecka.

{!E}

» Efter en fin säsongsstart med fyra segrar på sex matcher så har det varit något tyngre på sistone för Tingsryd som vunnit en av de fyra senaste kamperna. Senast blev det en 1-2-torsk på hemmaplan mot Västervik.

» Formen är skarpare i Karlskoga. Laget har fem vinster på de sju senaste kamperna och slog tillbaka AIK med 4-0 senast.

» Noterbart är att Tingsryds starka förstakedja med Ludvig Elvenes, David Gustafsson och Anton Svensson är poänglösa i de tre senaste kamperna. Innan dess hade trion kombinerat in 23 poäng på sju matcher.

» Gustaf Franzén gjorde comeback i Karlskoga senast efter att lånedealen med Oskarshamn blivit klar. Hans intåg gör att August Gunnarsson, som suttit en del som trettondeforward i höst, lånas ut till HockeyEttan-laget Lindlöven.

» Karlskogas Tor Immo har gjort poäng i sex raka matcher.

» Karlskogas Gustaf Thorell spelar ikväll sin 400:e match i ligan och når därmed en milstolpe i HockeyAllsvenskan. Centern nådde milstolpen 200 poäng förra säsongen, och är också på väg mot milstolpen 100 mål (har noterat 96 fullträffar).

Jonas Gustavsson