Björklöven vann och är klart för final!
Publicerad: 2021-04-16
Björklöven vann den sjunde och avgörande semifinalmatchen mot Karlskoga. Det innebär att det blir en final mellan Timrå och Björklöven!

{!A}

Björklöven vann den sjunde och avgörande matchen mot Karlskoga med 8-5 och Umeå-laget är därmed klart för final där man kommer att ställas mot Timrå!

Den sjunde matchen blev till slut ett riktigt drama.

Björklöven gjorde 6-1 i början av den tredje perioden och såg ut att glida iväg till en säker seger, men så blev det inte. Karlskoga knaprade sig närmare och närmare och med knappa tre minuter kvar så skickade Linus Karlsson in 5-6 i powerplay med sitt tredje mål för kvällen.

Karlskoga skapade sedan fler chanser för en kvittering där bland annat Gustaf Thorell hade mer eller mindre öppet mål men sköt utanför.

Istället kunde Björklöven avgöra med två mål i tom bur under den sista halvminuten.

– Puh, sammanfattade Löven-kaptenen Fredric Andersson i C More.

– Morsan måste ha fått en hjärtattack där hemma. Samma sak för alla miljoner som håller på oss.

Många frågade sig vad som egentligen hände…

– Jag vet faktiskt inte. Vi får fjärilar i magen på slutet, tar utvisningar, tappar klubbor och helt plötsligt så sitter deras sikte bra. Jag vet inte… men vi vann!

Annars gjorde Björklöven alltså en riktigt bra match i 50 minuter.

– Vi gör en bra match bortsett sista tio minuterna. Vi spelar som en enhet. Vi låg tajtare, backarna var snabbare till puck och gjorde sin gubbe, och forwards steppar också upp i forechecken där vi går med fem man istället för med bara en. Vi åkte mer framlänges.

Finalspelet inleds redan på söndag och rivstartar med fyra matcher på fem dagar.

– Nu laddar vi om, säger Andersson.

Karlskoga - Björklöven 5-8

Målskyttar Karlskoga: Linus Karlsson 3, Lukas Pilö, Henrik Björklund

Målskyttar Björklöven: Alexander Deilert 3, Justin Crandall 2, Fredric Andersson, Alex Hutchings. Gustav Possler

Noterat:

– Matchen hade två tremålsskyttar: Alexander Deilert i Björklöven och Linus Karlsson i Karlskoga.

– Karlskoga hade en hattrickskytt i var och en av de tre sista matcherna: Henrik Björklund, Gustaf Thorell och nu Linus Karlsson. Noterbart är att alla tre dessutom spelar i samma kedja.