Årets fans i Guldtröjan 2019: Leksand

9 maj 2019 10:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2019! Årets Fans, som röstas fram av spelarna i HockeyAllsvenskan, tillhör Leksand.


Guldtröjan för Årets Fans röstas fram av spelarna i HockeyAllsvenskan. Priset syftar till att belöna det lag vars fans bidragit med stöd, god stämning, tifon och annat som uppskattas av spelarna i ligan.

2019 går Årets Fans till Leksand.

Det är andra året i rad som Leksands fans vinner priset.

– Det känns ju riktigt roligt att få den utmärkelsen i år igen, ett stort tack. Det är kul att det vi gör inte bara uppskattas av våra egna spelare utan andra lags spelare också, säger Fredrik Morin, klackledare i Leksand Superstars.

Leksand har trots sportsliga upp- och nedgångar genom åren lyckats behålla ett massivt supporterstöd.

– Vi ska väl inte sticka under stolen med att det har gått halvdåligt, upp och ner, hit och dit men ändå lyckas vi på något vis ligga på bra snitt, så kan man kalla oss motgångssupportrar kanske? Vi har en bra gemenskap på ståplats, många som brinner får föreningen och gillar hockey på plats, säger Fredrik Morin.

TIDIGARE VINNARE ÅRETS FANS
2017 Björklöven
2018 Leksand

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2019 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan