HockeyAllsvenskan på frammarsch!

1 juli 2022 08:00

Sommaren står för dörren och HockeyAllsvenskan kan sammanfatta en fin säsong med bra publiksiffror, ett fantastiskt slutspel och ökade tv-siffror!


HockeyAllsvenskan kan sammanfatta en framgångsrik säsong!

Publikmässigt lockade ligan över en miljon åskådare, trots pandemirestriktioner. I slutspelet besökte över 200 000 personer areorna med en arenabeläggning på 74 %. Hela finalserien mellan HV71 och Björklöven var dessutom slutsåld.

Antalet tittare i C More ökade med hela 43 % (efter att ha ökat med 21 % året innan dess).

Till i år togs bland annat ett helhetsgrepp kring fredagar med Fredagshockey och Superfredag vilket blivit lyckat sett till både antal besökare i arenorna och tv-siffrorna i C More.

Framgången syntes också på webben där alla siffror ökade jämfört med tidigare säsonger. Bland annat så lockade ligan och alla klubbarnas hemsidor 49 % fler unika besökare än året innan. Ser vi till sociala medier så har HockeyAllsvenskan över 105 000 följare och är den svenska idrottsliga som växer snabbast med en tillväxt på 15 % gångna vintern.

Ökningen på alla fronter, där ligan också jobbar hårt med varumärket och har knutit till sig fler starka partners, ger utrymme för nya satsningar till kommande säsong.

Redan förra sommaren inleddes ett nytt och viktigt arbete med Athletic Work som handlar om karriärcoachning för spelare. Det har gett resultat omgående. Till hösten har över 40 allsvenska spelare sökt utbildningar.

Till kommande säsong har ligan nu också möjlighet att heltidsanställa sex huvuddomare. Ambitionen är att alla ska vara heltidsanställda i framtiden.

Fler satsningar är på gång med publik och intresse i fokus och spännande nyheter kommer att presenteras i höst.

LÄS MER
» Ligan lockade över en miljon
» Slutspelet blev en publiksuccé
» Ligan heltidsanställer sex domare
» HockeyAllsvenskan ökade med 43 %
» Ligan lockade 16 miljoner besökare
» Över 40 allsvenska spelare börjar studera
» HockeyAllsvenskan går starkt i media