Profilerna: "Ska ha kredd för sitt jobb"

8 september 2020 09:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Björklöven-tränaren Hans Wallson lyfter fram profiler inför säsongen.


Björklöven-tränaren Hans Wallson om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Gustav Possler från Lukko. En intressant kille som varit runt lite och som jag känner sedan tidigare. Han har haft det tufft med skador men har fått vara hel i sommar. Han har en stor uppsida.

– Karl Johansson från Graz 99ers. En spelskicklig back som är rörlig på skridskorna. En väldigt bra back. Det är upp till honom att utvecklas ytterligare, men han har i grunden allt, med ett fint spel och ett bra förstapass.

– Daniel Norbe från HV71. En väldigt bra spelare med fint spelsinne och bra rörlighet. Gjorde det fantastiskt bra i de matcherna han fick med HV71 ifjol. Han har visat att han kan spela på hög nivå, inget snack om det. Han brinner för det här.

... vem får sitt genombrott i år?

– Det där är alltid intressant. Det brukar alltid vara någon som tar det där extra steget, och jag hoppas att det är William Eriksson eller Pontus Andreasson hos oss. De är otroligt skickliga spelare, men behöver ta ett steg till för att bli toppspelare i en seniorliga. Det handlar inte bara om att dribbla utan man måste jobba hårt också, men rätt som det är trillar polletten ner. Vi ska pusha dem och skapa en bra miljö för dem.

... vem pratades det för lite om?

– Alexander Hellström har varit med länge men det snackas inte så mycket om honom. Han är inte den flashigaste spelaren, men ger allt i alla lägen och vill fortfarande utvecklas. Han är på den övre halvan åldermässigt i laget, men har fortfarande ett brinn och engagemang som är imponerande. Han betyder mycket i omklädningsrummet. Han ska ha stor kredd för sitt jobb runt laget.

... vem vinner poängligan i Björklöven?

– Ser vi till skottet så borde det bli Olle Liss.

» #14lag14analayser