Inside: "En imponerande svit!"

19 januari 2021 11:30

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Daniel Ljunggrens assistsvit

Daniel Ljunggren har en assistsvit som är uppe i tio (!) raka matcher. Bara två andra spelare har haft en lika lång svit genom åren i HockeyAllsvenskan: Johan Åkerman (som lyckats två gånger) samt Pär Arlbrandt. Ljunggren är således inne i en riktigt exklusiv skara. Åkerman har det allsvenska rekordet med tolv raka assistmatcher från HockeyAllsvenskans premiärsäsong 2005/06 - kan Ljunggren nå dit?

Erik Hanses är meste målvakt i ligan

Nyligen så blev Erik Hanses den vinstriktaste målvakten någonsin i HockeyAllsvenskan. Nu är han också den meste målvakten någonsin. Den gångna veckan spelade Almtuna-keepern sin 284:e match i ligan, och han passerade därmed Jonas Fransson som stannade på 283 matcher. Nu har 30-åringen en gyllene möjlighet att bli den förste målvakten att spela 300 matcher i ligan.

Svängigt värre - och sekunddrama!

Det har varit en minst sagt underhållande vecka i HockeyAllsvenskan. Så sent som igår så vann MODO en galen hawaii-match mot Väsby med 7-6 efter övertid, efter att ha legat under med 0-4 och 2-5. Tidigare i veckan lyckades Södertälje vända ett 0-3-underläge till en 4-3-seger efter övertid mot Björklöven, och Västerås avgjorde matchen mot Vita Hästen med en enda sekund kvar (Alexander Lunsjö sköt pucken via stolpen och målvakten och in...). Det är i HockeyAllsvenskan det händer...

Byte av lagkapten i MODO

MODO har haft en tuff säsong och i söndags meddelade klubben att det möbleras om bland kaptenerna. Daniel Sylwander tar över som ny lagkapten medan förre lagkaptenen Brendan Mikkelson istället blir assisterande kapten. Även nyförvärven Johan Harju och Patrik Karlkvist blir nya assisterande kaptener. Sylwander tackade för förtroendet genom att dunka in två mål i 7-6-segern mot Väsby igår, hans första match som lagkapten.

Ny medlem i 500-klubben

Den gångna veckan så blev Martin Janolhs den åttonde medlemmen i 500-klubben i HockeyAllsvenskan, alltså spelare som gjort 500 eller fler matcher i ligan. De tidigare är: Fredrik Höggren, Calle Berglund, Johan Berggren, Henrik Björklund, Mattias Beck, Tobias Ericsson och Nicklas Jadeland. Två spelare till är på ingång; Fredrik Johansson, Västerås, och Mikael Eriksson, Karlskoga, står båda på 497 spelade matcher.

**

BILDERNA

**

VECKANS...