Försäsong: Segrar för AIK, Västerås och Kristianstad
Publicerad: 2022-09-09
AIK, Västerås och Kristianstad segrade i fredagens försäsongsmatcher. Samtidigt blev det förluster för Mora och MoDo.

VÄSTERÅS - KREFELD 5-2

Västerås spelar cup i Tyskland och vann öppningsmatchen mot Krefeld med 5-2.

VIK sprang ifrån till en 3-0-ledning och kunde sedan hålla undan. Kedjan med Anton Svensson, Isac Skedung och Marcus Bergman stod ut och låg bakom tre av fem mål. Ian Blomquist vaktade VIK-buren och gjorde en stark insats.

I morgon väntar final i cupen. Där ställs Västerås mot Kristianstad.

Målskyttar Västerås: Mikael Frycklund, Alexander Lindelöf, Anton Svensson, Lukas Zetterberg, Patrik Parkkonen

AIK - MORA 5-4 (OT)

AIK slog tillbaka Mora med 5-4 efter övertid, men det satt hårt inne.

Mora skickade in 4-2 i tom bur med två och en halv minut kvar, men det räckte inte.

AIK lyckades kvittera matchen via två mål i slutet vilket tog bataljen till övertid. Där avgjorde William Eriksson, och fullbordade alltså AIK:s mäktiga vändning.

Målskyttar AIK: William Nilsson Ignberg 2, Axel Wemmenborn, Dalibor Dvorsky, William Eriksson

Målskyttar Mora: Oscar Bjerselius, Albin Grewe, Adam Helldén, Patrick Harper

MODO - LEKSAND 3-4 (OT)

MoDo räckte inte till mot Leksand utan föll till slut med 3-4 efter övertid.

David Bernhardt dundrade in dubbla mål för MoDo (om nu inte Josh Dickinson styrde in första målet?). Andra målet betydde 3-3 i den tredje perioden och tog matchen till övertid, där Leksand alltså kunde avgöra till slut.

MoDo har Timrå och Björklöven kvar att möta under försäsongen.

Målskyttar Modo: David Bernhardt 2, Adam Pettersson

KRISTIANSTAD - FISCHTOWN 3-1

Kristianstad får spela final mot Västerås i cupen i Tyskland. Det står klart sedan skåningarna slagit tillbaka Fischtown med 3-1 under fredagskvällen.

KIK gick upp i en 3-0-ledning efter mål av Ludvig Elvenes, Aleksi Ainali och Jack Kopacka och hade kontoll på tillställingen. Filip Larsson gjorde en solid match mellan stolparna.

Finalen mot Västerås spelas under lördagskvällen.

Målskyttar Kristianstad: Ludvig Elvenes, Aleksi Ainali, Jack Kopacka