Tony Mårtensson stannar i Almtuna
Publicerad: 2019-06-02
Almtuna blir kvar i HockeyAllsvenskan och nu står det också klart att poängkungen Tony Mårtensson spelar vidare i klubben.

Almtuna blir kvar i HockeyAllsvenskan och nu står det också klart att stjärnan Tony Mårtensson blir kvar i klubben.

38-åringen kom till klubben förra sommaren och gjorde dundersuccé i vintras. Centern svarade för 21 mål och 52 poäng på 52 matcher och kom trea i hela HockeyAllsvenskans poängliga.

Mårtensson har kritat under ett nytt avtal med Almtuna.

– Vi är otroligt glada över att få presentera Tony. Vi har haft en dialog hela tiden sedan vi förlorade mot Kristianstad och båda parter har velat komma överens om ett nytt kontrakt. Tony hade ett kontrakt som bröts när vi åkte ur HockeyAllsvenskan och han har varit förstående för vår situation där vi har behövt skruva på ekonomin, säger Niklas Sjölund till Almtunas hemsida och fortsätter:

– När vi nu fick tillbaka vår HockeyAllsvenska status i fredags så känns det riktigt bra att vi så snabbt kunde komma överens om ett nytt avtal eftersom det gamla föll i och med vår degradering tidigare. Vi är tacksamma att Tony varit så förstående och att vi fått till ett avtal som är mer ekonomiskt fördelaktigt för Almtuna. Tony har verkligen visat att han vill spela i Almtuna ett år till och det är vi glada för.

Mårtensson har ett fullspäckat cv. Han har bland annat gjort över 400 SHL-matcher, över 300 KHL-matcher samt ett knippe NHL-matcher. Han har vunnit poängligan i SHL och mästerskapet i KHL samt tagit ett VM-guld.

– Jag har alltid haft en tanke att fortsätta och spela nästa år. Jag skrev ju på ett avtal innan säsongen var slut men det bröts ju då när vi åkte ur. Nu förhandlade vi om det. vi kom överens rätt fort för som jag har sagt innan så passar det mig bra att spela i Almtuna för familjesituationen och allting, säger Mårtensson.

Läs mer på Almtunas hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season

Jonas Gustavsson