Inside: "Skönt att ha 'swaggern' tillbaka..."

24 november 2020 15:00

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Väsbys vinster

Väsby är en av ligans största snackisar just nu. Efter nio raka förluster så fick nykomlingen till ett trendbrott den gångna veckan där det blev vinster mot Karlskoga (3-0) och Björklöven (5-3). "Det känns skönt att ha 'swaggern' tillbaka", sa tränaren Viktor Tuurala till C More efter segern mot BIK. "Nu vet hela jävla hockey-Sverige att vi är ett bra hockeylag", sa han sedan efter Löven-vinsten. En av lagets största matchvinnare har varit målvakten Linus Ryttar som mest varit backup i höst, men som nu storspelat två matcher i rad.

Marcus Erikssons återkomst

För en dryg vecka sedan blev det klart att veteranen, stjärnan och ikonen Marcus Eriksson återvänder till Vita Hästen. Comebacken i Himmelstalundshallen blev också en ren och skär succé. Vita Hästen besegrade MODO med 7-0 och passningsgeniet Eriksson levererade två assist direkt, varav den ena var en riktigt fin powerplay-macka. 35-åringen blev poänglös i fredags mot Tingsryd, men visst blir han en injektion för laget...?

Södertäljes framfart

Timrå har tio raka segrar men har bara spelat en match på femton dagar, och det gör att Södertälje, som spelar frekvent med matcher, nu stämplas som hetast i ligan. Vilka som är hetast går att debattera, men helt klart är att SSK är i kalasform. Laget har radat upp fem raka trepoängare och det mesta klickar just nu. Inte minst Filip Gustavsson har bidragit med en stabilitet mellan stolparna som klubben saknat ett tag.

Marcus Sörensen lämnar Vita Hästen

Poäng i fjorton raka matcher och klar ledning i poängligan. Det går inte säga annat än att Marcus Sörensen säger hejdå till Vita Hästen och HockeyAllsvenskan med flaggan i topp. Det var i fredags som Vita Hästen meddelade att Sörensen lämnar klubben för att dra till Nordamerika och förbereda sig inför NHL-säsongen med San Jose Sharks, och ligan tappar därmed en av höstens klarast lysande stjärnor. Tack för showen, Marcus!

Måndagens alla spelarnyheter

Det har ramlat in en hel del spelarnyheter under veckan som gick, men kulminerade under måndagen. Då meddelade AIK att Malte Setkov lånas in från Malmö, Kristianstad annonserade att William Lagesson lånas in från Edmonton Oilers och Västerås presenterade Sam Marklund som nyförvärv. Tre intressanta och spännande förstärkningar i ligan på en och samma dag alltså.

**

BILDERNA

**

VECKANS...