Truppen: "Duon har 790 Timrå-matcher ihop"

5 september 2019 09:00

#14lag14analyser: Timrå har fått behålla en del, kryddat med annat - och fått in ligans största stjärna. Här är en titt på Timrås trupp inför kommande säsong.


Noterbart om Timrås trupp:

– Timrå har elva spelare kvar sedan ifjol. Två av dem spelade dock knappt i laget ifjol, Christoffer Jansson och Sebastian Kaijser var nämligen utlånade till HockeyEttan-laget Borlänge nästan hela säsongen.

– Åtta spelare som var med och spelade upp Timrå i SHL och som fick vara kvar ifjol har valt att lämna klubben. Bland dem märks bland annat Hampus Larsson, Johannes Kinnvall, Jacob Olofsson och Filip Hållander som fortsätter i andra SHL-klubbar, samt Anton Wedin som skrivit på ett NHL-avtal med Chicago Blackhawks.

– Emil Berglund och Jeremy Boyce har förlängt sina kontrakt. Duon är riktiga trotjänare och ingen av dem har spelat seniorhockey i någon annan klubb. Bara 25 och 26 år gamla, men har redan samlat ihop 790 (!) tävlingsmatcher i Timrå tillsammans.

– Jonathan Dahlén är tillbaka i Timrå och HockeyAllsvenskan. Forwarden var dominant för två år sedan. Trots att han missade inledningen av hösten så blev han tvåa i poängligan - och blev sedan utsedd till både årets forward och årets MVP i ligan. Ifjol spelade han i AHL men åkte på en hjärnskakning, och kommer nu hem för att hitta formen och självförtroendet igen. Dahlén är en av ligans största stjärnor.

– David Westlund har plockats in från Östersund. Backen var i Timrå för tre år sedan, men den säsongen trasades sönder av skadeproblem (precis som säsongen innan, då han var i Brynäs). Har fått ordning på kroppen under två år i HockeyEttan, och få nu chansen i Timrå igen.

– Timrå har lockat tillbaka flera spelare i år. Nyförvärven Adam Ohre, Jonathan Carlsson, Filip Lander, David Westlund, Jonathan Dahlén och Jens Lööke har gemensamt att de representerat Timrå tidigare i karriären.

– Timrå + Frölunda = Sant? Timrå har lånat in både Linus Nässén och Oliwer Fjellström från Frölunda och tanken är att de ska spela allsvensk hockey hela säsongen. Dessutom ansluter Filip Westerlund (på korttidssavtal) samt Léon Lerebäck från just Frölunda. Timrå har alltså plockat in hela fyra spelare från Frölunda till i år.

– Danske landslagcentern Morten Madsen blev siste forward (innan bonus-värvningen Jonathan Dahlén) att skriva på inför den här säsongen. 32-åringen har de tio senaste åren spelat i SHL och tyska högstaligan, och gör nu första sejouren i HockeyAllsvenskan.

– Ifjol spelade Gustav Nielsen i Timrås J20-lag hela hösten, men fick sedan chansen efter nyår - och knep en ordinarie tröja och imponerade. I år får den 20-årige backen chansen i A-truppen från start.

– Timrå är yngst i HockeyAllsvenskan med en medelålder på 22,96 år, enligt eliteprospects.com.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
1 Victor Brattström
60 Adam Ohre - NY från Västervik

BACKAR
7 Marcus Hardegård
14 Albin Carlson
25 Jonathan Carlsson - NY från Mora
36 Léon Lerebäck - NY från Frölunda J20
47 Andreas Söderberg
48 Gustav Nielsen
58 Filip Lander - NY från Hudiksvall
63 David Westlund - NY från Östersund
85 Filip Westerlund - NY från Frölunda

CENTRAR
17 Johan Lindholm - NY från Troja (tryout)
22 Emil Berglund
29 Morten Madsen
33 Albin Lundin - NY från Almtuna
50 Tim Wahlgren - NY från MODO

FORWARDS
12 Christoffer Jansson
21 Sebastian Kaijser
23 Jeremy Boyce
26 Linus Nässén - LÅN från Frölunda
54 Jonathan Dahlén - LÅN från San Jose Sharks
71 Oliwer Fjellström - LÅN från Frölunda
72 Sebastian Ohlsson
81 Jens Lööke - NY från Tucson Roadrunners
94 Sebastian Hartmann - NY från Mora

TRÄNARE
Fredrik Andersson
Anders Karlsson - NY från Färjestad

FÖRLUSTER
Niklas Svedberg, mv, Djurgården
Johannes Kinnvall, b, HV71
Hampus Larsson, b, Linköping
Andreas Molinder, b, oklart
Alexander Falk, b, Södertälje
Janne Jaalasvaara, b, oklart
Oskar Drugge, b, AIK
Jacob Olofsson, f, Skellefteå
Patrik Blomberg, f, Vita Hästen
Henrik Törnqvist, f, Linköping
Filip Hållander, f, Luleå
Sebastian Collberg, f, Graz 99ers
Vilmos Gallo, f, oklart
Anton Wedin, f, Chicago Blackhawks
Ludvig Rensfeldt, f, Örebro
Rickard Palmberg, f, Berani Zlin
Johan Persson, f, Mora
Johannes Salmonsson, f, oklart

» #14lag14analyser