Hemmadominans och en jätteseger i premiären!
Publicerad: 2021-09-24
Det var hemmadominans i den allsvenska premiären. Fem av sju hemmalag vann - men det som stack ut mest var Björklövens 10-2-seger på bortaplan mot Södertälje.

HV71 - AIK 3-2

» HV71 vann sin första historiska match i HockeyAllsvenskan.

» AIK hade 2-0, men HV71 lyckades vända via tre mål inom loppet av tio minuter i den andra perioden, där den matchvinnande 3-2-pucken trycktes in av Tyler Vesel.

» Jonathan Davidsson gjorde HV71:s första mål i HockeyAllsvenskan någonsin.

» Jonas Gunnarsson vaktade HV71-buren. Han motade 26 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 92,9 %.

Målskyttar HV71: Jonathan Davidsson, Simon Önerud, Tyler Vesel
Målskyttar AIK: Eric Norin 2

Västerås - Tingsryd 5-2

– 5-2 till slut för Västerås, men hemmalaget ledde "bara" med 3-2 när det var en och en halv minut kvar. Både 4-2 och 5-2 kom i tom bur.

– Västerås vann skotten med hela 39-16.

– Sena nyförvärvet Daniel Rosengren fick omgående förtroendet i Taif-kassen.

Målskyttar Västerås: Mikael Frycklund, Ludvig Östman, Alexandre Lavoie, Filip Karlsson, William Wikman
Målskyttar Tingsryd: Joachim Nermark, Jakob Heljemo

Almtuna - Troja 4-2

» Troja hade 2-1 efter drygt halva matchen, men Almtuna vände via tre raka mål.

» Hampus Harlestam hade stor del i Almtuna-vändningen. Centern spelade fram till både Johan Erikssons 2-2 och Tobias Liljendahls 3-2.

» Viktor Hertzberg var tillbaka i Almtuna efter två år i Västerås och ett fjolår som förstördes av skador. Nu fick han göra mål direkt i comebacken när han skickade in 4-2 i slutminuterna.

Målskyttar Almtuna: Georgs Golovkovs, Johan Eriksson, Tobias Liljendahl, Viktor Hertzberg
Målskyttar Troja: Oscar Öhman, Joakim Hillding

{!A}

Vita Hästen - Mora 4-3 (OT)

» Victor Björkung avgjorde matchen till Vita Hästens fördel blott 49 sekunder in på övertiden.

» Viktor Larsson spelade fram till två av Mora-målen.

» Adam Ohre, Vita Hästen, och Matteus Ward, Mora, vaktade målen och noterade 89,3 respektive 81,0 i räddningsprocent.

Målskyttar Vita Hästen: Fabian Ilestedt, Marcus Eriksson, Corey Mackin, Victor Björkung
Målskyttar Mora: Kalle Miketinac, Gustav Berglund, Lukas Wernblom

Västervik - MoDo 5-2

» Mattias Karlin hade tränat Västervik i tio år innan han i somras valde att flytta hem till Örnsköldsvik för att träna MoDO. I premiären var Karlin tillbaka i Plivit Arena som motståndare, och fick alltså lämna som förlorare.

» Jens Holmström var en av de stora matchvinnarna för Västervik. Centern sköt 2-1, spelade fram till 4-2 och skickade själv in 5-2 i tom bur. Totalt tre poäng alltså.

» Henrik Lundberg i Västervik-buren motade 29 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 93,6 %.

Målskyttar Västervik: Jens Holmström 2, Tobias Åhström, Brett Supinski, William Wiå
Målskyttar MoDo: Markus Modigs, Pontus Näsén

Kristianstad - Karlskoga 1-2

» Powerplay var vägvinnande för Karlskoga. Det var nämligen i den spelformen som värmlänningarna gjorde båda sina mål.

» Nikolai Skladnichenkos reduceringspuck för Kristianstad kom först i slutsekunden.

» Kristianstad vann skotten med 37-22 men Lars Volden var strålande i BIK-buren. Norrmannen motade 36 av 37 skott och noterade en räddningsprocent på 97,3 %.

Målskyttar Kristianstad: Nikolai Skladnichenko
Målskyttar Karlskoga: David Lindquist, David Lilja

{!B}

Södertälje - Björklöven 2-10

» Björklöven slog till med en 10-2-seger i premiären. Det är den tangerat största vinsten någonsin i en premiär och den största premiärsegern sedan 2008.

» Björklöven gjorde 1-0 efter 40 sekunder och hade 4-0 efter arton och en halv minut, och redan där var matchen avgjord.

» Lagkaptenen Fredric Andersson stack ut i Umeå-laget med två mål och en assist.

» Claes Endre svarade för en bra Löven-debut. Keepern motade 30 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 93,8 %.

Målskyttar Södertälje: Emil Alba, Jonatan Harju
Målskyttar Björklöven: Fredric Andersson 2, Olle Liss 2, Veeti Vainio, Alexander Wiklund, Ryan Gropp, William Eriksson, Gustav Possler, Christopher Bengtsson