Karlskoga höll undan på tredjeplatsen

10 mars 2016 21:55

Karlskoga satte punkt för säsongen med en seger, via 4-3 borta mot Timrå. I hemmalaget noterades Jonathan Dahlen för två fullträffar och vann därmed skytteligan i slutspelsserien.


Det var heder som stod på spel när Timrå och Karlskoga drabbade samman med torsdagskvällen. Slutspelsserien skulle avgöras och för de båda lagen var hoppet om förstaplatsen borta sedan tidigare. Matchen i Timrå Isstadion fick dock en pigg inledning och redan efter fem minuter öppnade Juliuz Persson målskyttet för Karlskoga.

Jonathan Dahlen slog kort därefter till med sitt femte mål i slutspelsserien och kvitterade till 1-1. Karlskoga återtog sedan ledningen i mittperioden, via Jonas "Sill" Karlsson. Erik Thorell utökade till 1-3 tidigt i tredje och gästerna var där uppe i en trygg ledning.

Men Timrå skulle skapa drama och återigen var det Dahlen som slog till för hemmalaget. Glädjen från reducerigen blev dock kortvarig, för bara 36 sekunder senare satte Henrik Björklund 2-4 för Karlskoga. Didrik Strömberg tröstmålade för Timrå i slutskedet och resultatet skrev till 3-4.

De tre poängen innebar att Karlskoga höll undan för Oskarshamn och slutade trea i slutspelsserien. För Timrås del blev det en femteplats, men laget fick seriens skyttekung i form av Jonathan Dahlen med sina sex mål.

Matchstatistik Timrå-Karlskoga 3-4

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 11:e mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.