Storsegern hemma blev förgäves för MODO
Publicerad: 2019-03-18
MODO vann med klara siffror mot Västervik men laget är borta från kampen om PlayOff i den sista omgången av Slutspelsserien.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

MODO hade en liten, liten chans att fortfarande nå PlayOff inför den fjärde omgången av Slutspelsserien och laget gjorde också sitt jobb genom att 5-1-vinna mot Västervik, men inga andra resultat gick lagets väg och därmed finns inget att spela för i den sista omgången.

Patrik Karlkvist sköt 1-0 mot Västervik efter knappa kvarten av matchen, och i slutet av den andra perioden så utökade Mattias Norlinder till 2-0 med ett rappt skott.

I början av den tredje perioden så skickade Magnus Häggström in 3-0.

Västervik satsade friskt, tog ut målvakten Emil Kruse i samband med ett powerplay med tio (!) minuter kvar, och fick också utdelning till slut när Ken Jäger 1-3-reducerade.

MODO kunde dock stänga matchen i slutet. Joakim Hagelin satte 4-1 i tom bur och gjorde sedan även 5-1 i powerplay.

Västervik har spelat in en poäng på fyra matcher i Slutspelsserien och ligger sist i tabellen.