Profilerna: "Har stort spel i en ung kropp"
Publicerad: 2018-09-04
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Oskarshamn-tränaren Håkan Åhlund lyfter fram profiler inför säsongen.

Oskarshamn-tränaren Håkan Åhlund om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Christian Lindberg som är med från start i A-truppen i år. Han ser intressant ut och har bra spelförståelse. Han har ett stort spel i en ung och ofärdig kropp. Han ska bygga upp sin kropp och det är inget konstigt, han är ambitiös och lyhörd.

– Victor Öhman, ny från Västervik. Han har varit här innan och har oerhört mycket hockey i sig. Han har tränat bra och förhoppningsvis blir han skadefri i år så han kan träna ännu hårdare och träna bra över tid.

– Joakim Hillding, ny från Lukko. Han är tillbaka i svensk hockey igen för en liten återstart. Jag tror han är revanschsugen och han har mycket hockey i sig också. Han har mycket erfarenhet att dela med sig till våra unga killar.

… vem får sitt genombrott i år?

– Varför inte Christian Lindberg?

… vem är mest underskattad i ditt lag?

{!A}

– Vi har många sådana och vår lagkapten Jonas Engström är absolut en sådan. Han går i bräschen med sitt att vara både på och utanför isen. Han kanske inte får de stora rubrikerna men är där varje dag och man vet alltid vad man får.

… vem vinner poängligan i Oskarshamn?

– Jag hoppas vi kan sprida ut det där på många, men Victor Öhman har alla verktyg för att vara där och har varit där under sina år i Västervik också.

» #14lag14analyser

Jonas Gustavsson