Matchguide: Marcus Eriksson ska hyllas

14 oktober 2018 10:00

Söndag och sex matcher i HockeyAllsvenskan! Bland annat så kommer Vita Hästens ikon Marcus Eriksson att hyllas för 500 matcher i moderklubben.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.00 Almtuna - AIK, Gränbyhallen
15.00 MODO - Västerås, Fjällräven Center
15.00 Karlskrona - Pantern, NKT-Arena Karlskrona
17.30 Vita Hästen - Västervik, Himmelstalundshallen
17.30 Södertälje - Karlskoga, Scaniarinken
17.30 Tingsryd - Oskarshamn, Nelson Garden Arena

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

ALMTUNA - AIK

Almtunas skademörker på backsidan fortsätter. Jacob Ragnarsson har ännu inte spelat i höst, kaptenen Per Svensson har varit borta en tid och senast skadade sig dessutom Jonathan Léman. Det gör att J20-backen Theodor Nyström från J20-laget får chansen i dagens match mot AIK eftersom man bara har fem friska backar.
Efter två raka vinster där man hållit nollan så föll Almtuna mot Västerås med 3-2 senast efter att ha släppt in ett mål i sista minuten.
– Vi vill se att spelarna kommer tillbaka till Almtunas typ av arbete för varandra och vår skridskoåkning över hela banan. Att man ser till att kroppsspelet finns där i varje duell och att vårt uppoffrande spel i egen zon finns där, säger tränaren Martin Gudmundsson till Almtunas hemsida inför matchen mot AIK.
AIK har plockat poäng i alla matcher hittills i höst och kommer närmast från en 2-1-seger mot Björklöven på bortaplan.
– Det är många matcher kvar, men vi tar poäng kväll efter kväll. Det gäller att vi inte nöjer oss bara utan fortsätter kriga på. Vårt mål är en topp två-placering och vi ska göra allt för att det ska hända, säger Éric Castonguay till hockeypuls.se.

Noterat:
» Almtuna får tillbaka Jacob Svensson i eftermiddag, han har missat sex matcher på grund av en avständning. Jacob Ragnarsson, Per Svensson, Jonathan Léman och Victor Rollin-Carlsson saknas.
» AIK spelade utan Simon Fernholm och Filip Windlert senast.

» Läs mer på Almtunas hemsida

MODO - VÄSTERÅS

MODO trummar på. Laget har fem raka vinster och har bara förlorat en av åtta matcher i höst.
Nu väntar hemmamatch mot nykomlingen Västerås.
– Det kommer vara som med alla matcher hittills, vi har spelat åtta matcher och varje match har vi fått kriga ute på isen. Så det är bara att ställa in oss på att vi kommer få göra det även mot Västerås. Nu har vi förmånen om att inte behöva resa nu när vi har två täta matcher och det ska vi försöka utnyttja, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.
Västerås vann med 3-2 mot Almtuna senast efter att Kalle Östman styrt in vinstmålet med baa 48 sekunder kvar att spela och västmanlänningarna har därmed två raka segrar i ryggen.
VIK är medvetna om att en tuff uppgift väntar nu:
– Det är ett topplag som har börjat bra. Så det är bara en kul utmaning att åka dit upp och försöka sno poäng. Vi åker upp med en bra känsla, säger forwarden Mattias Beck till hockeypuls.se.

Noterat:
» MODO saknade Sebastian Walfridsson och Tim Wahlgren senast.
» Västerås spelade utan Johan Skinnars och Jesper Appel i förra omgången.
» MODO:s Patrik Karlkvist har gjort mål i fyra raka matcher och Tobias Enström har gjort poäng i sju raka matcher.

» Läs mer på MODO:s hemsida

KARLSKRONA - PANTERN

Blir det målkalas mellan Karlskrona och Pantern?
Det är inte helt osannlikt. Karlskrona kommer från två målrika matcher (5-4-vinst mot Södertälje och 3-4-förlust mot Oskarshamn) medan Pantern varit inblandade i säsongens mest målrika match (3-10-förlust mot Västerås).
Karlskrona var inte nöjda med matchen mot Oskarshamn senast. Där hämtade man ikapp ett 0-2-underläge och ledde med 3-2 i slutperioden, men föll till slut med 4-3.
– Ett powerplay-mål och ett virrigt byte i egen zon. Tyvärr avgör det, säger Karlskronas tränare Ove Molin till blt.se om den förlusten.
Pantern har åkt på tre raka förluster med den totala målskillnaden 3-11.
Lagkaptenen Nicklas Jadeland om formen och sin egen roll:
– Vi har ett ungt lag. Jag har mycket rutin och försöker spela som tränaren säger jag ska göra. Men som lag måste vi bli jämnare, säger han till sydsvenskan.se.

Noterat:
» Karlskronas Kyle Osterberg åkte på en smäll mot Oskarshamn och det kan handla om en hjärnskakning, skriver blt.se.
» Pantern saknade Ruben Rampazzo och Tony Pappila senast.
» Karlskronas Viktor Liljegren och Josef Ingman har gjort mål i två raka matcher.

VITA HÄSTEN - VÄSTERVIK

Egna produkten och trotjänaren Marcus Eriksson ska hyllas av Vita Hästen ikväll. Det för att ha spelat 500 matcher i klubben.
Eriksson, som är HockeyAllsvenskans bästa poängplockare sett över de fyra senaste åren, om att han uppmärksammas:
– Något jag är stolt över, att ha spelat 500 matcher för samma klubb. Det är moderklubben så det är lite speciellt. Nu är jag mitt i karriären och mest inne i det, men när jag tittar tillbaka på det så kommer det att vara något speciellt, säger han till nt.se.
Vita Hästen hoppas också på ett trendbrott idag då man står på tre raka förluster och har spelat sex raka matcher utan att ta någon trepoängare.
Gästande Västervik har två raka förluster i ryggsäcken och har ännu inte plockat någon trepoängare i höst.

Noterat:
» Vita Hästen spelade utan Erik Flood, August Gunnarsson och Marcus Fornell senast.
» Erik Gustafsson i Västervik är avstängd. Senast saknades också Gabriel Desjardins och Mikael Hedlund.
» Vita Hästens Henrik Rommel har gjort mål i två raka hemmamatcher.
» Västerviks Trevor Mingoia har gjort tre mål på de tre senaste matcherna.

SÖDERTÄLJE - KARLSKOGA

Efter tre raka förluster så lyckades Södertälje bryta den negativa trenden genom att 3-2-vinna mot Tingsryd senast. Det efter en sen vändning och två snabba mål av Nikolai Meyer.
Nu väntar hemmakamp mot Karlskoga.
– De har ju gått bra. Det kanske är några som höjer på ögonbrynen men det gör inte jag. De har ett bra lag och kloka tränare. Det är ett välspelande lag och det blir en häftig uppgift för oss. Men vi går in i matchen med bra självförtroende, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Karlskoga 2-1-vann mot Södertälje senast och har tagit poäng i sju raka matcher. Formen är således god hos värmlänningarna.
– Vi väntar oss en intensiv match, SSK kommer säkert vilja komma ut stenhårt på deras hemmaplan. De har ett farligt powerplay och är vassa offensivt, kanske lite sämre bakåt och det ska vi försöka utnyttja, säger tränaren Staffan Lundh till Karlskogas hemsida.

Noterat:
» Södertälje saknar alltjämt Stefan Johansson, Ludwig Blomstrand och avstängde Lindsay Sparks, skriver klubben på sin hemsida.
» Karlskoga saknar Linus Rotbakken och Gustaf Thorell samt har frågetecken för Viktor Lang. Olle Eriksson Ek kommer vakta buren. Allt enligt Karlskogas hemsida.
» Södertäljes Nikolai Meyer har gjort fem mål på de fem senaste matcherna.

» Läs mer på Södertäljes hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida

TINGSRYD - OSKARSHAMN

Tingsryd har fått en tuff start på säsongen med sju förluster på åtta matcher. Senast tappade laget en 2-1-ledning mot Södertälje till förlust.
Nu väntar ytterligare en tuff uppgift då formstarka Oskarshamn kommer på besök.
– En jättetuff uppgift. Oskarshamn var bra förra säsongen och har nu befäst sin position som topplag i HockeyAllsvenskan, säger Tingsryds tränare Per Ljusteräng till smp.se.
– Vi är med i matcherna mot alla lagen och det är bara att hoppas att bägaren rinner över till vår fördel den här gången.
Oskarshamn har fem raka segrar och sju segrar på åtta matcher. Någon underskattning av Taif sker dock inte.
– Tingsryd har ju hamnat lite längre ner än dom tänkt sig men har spelat jämna matcher och bara förlorat med uddamålet. Det spelar egentligen ingen roll var motståndarna ligger i tabellen. Allt handlar om hur vi kommer förberedda till varje match och hur vi orkar mentalt. Man måste vara påslagna och på topp, annars förlorar man i en sån här serie, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.

Noterat:
» Tingsryd kommer sakna Tex Williamsson och Filip Owesson. Beslut om Filip Ahl och Charlie Doderos medverkan tas under dagen.
» Oskarshamn har fullt lag (vilket betyder att Adam Åhman är tillbaka) och beslut om Robin Söderqvist ska spela tas under dagen.
» Tingsryds Daniel Öhrn har gjort poäng i fyra raka matcher.
» Oskarshamn har haft hattrick-skyttar i de två senaste matcherna: Jonas Engström sköt tre mål mot Leksand och Filip Sveningson dunkade in tre puckar senast mot Karlskrona.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida