Listan: "Det öses in mål i ligan..."

12 november 2020 09:45

Varje vecka så listar vi tio heta grejer från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan - en salig blandning av lag, spelare och prestationer!


1 Målkalasen i ligan

Det vräks in mål i HockeyAllsvenskan just nu. I måndags blev det hela tio mål mellan Vita Hästen och Kristianstad, och i onsdagens fyra matcher levererades totalt 30 mål, det vill säga ett snitt på 7,5 (!) mål per match. Ser vi till den senaste veckan, fredag till onsdag, så gjordes det totalt 95 mål på 14 matcher, vilket ger ett snitt på 6,8 (!) mål per match.

2 Patrik Karlkvists återkomst

Vilken comeback det blev för Patrik Karlkvist i MODO. Han gjorde två poäng i debuten när Väsby slogs tillbaka med 5-2, och forwarden - trea i HockeyAllsvenskans poängliga ifjol - bildade en vass kedja med Aleksi Heponiemi och Martin Kaut. Poängen gick inte av för hackor heller: en fyndig assist till Martin Kauts 1-1, och ett kyligt avslut i ett friläge när han själv satte 2-1. MODO kan mycket väl ha hittat sin "leading line" i Karlkvist, Heponiemi och Kaut nu.

3 Timrås segersvit

Segertåget vill liksom inte ta slut - och lagets segersvit, nu uppe i nio raka vinster, är alltjämt en snackis i ligan. De tre senaste vinsterna har dessutom tagits utan fixstjärnan Jonathan Dahlén som varit upptagen med spel i Tre Kronor, så det finns ännu mer att ta av. Senaste matchen (onsdagens kamp mot Almtuna blev uppskjuten) skvallrar mycket om formen: 5-0 borta mot Västerås.

4 Måns Lindbäck

Södertälje är glödheta just nu - tre raka segrar - och en av spelarna som driver laget är ångloket och duracellkaninen Måns Lindbäck. Forwarden är främst känd för sin energi och sitt slitstarka spel, men nu trillar målen in också. Dunkade in ett hattrick (!) i 9-1-segern mot Kristianstad, och har därmed gjort sex mål på de sju senaste matcherna (gjorde elva mål på hela säsongen ifjol, och är redan uppe i sju fullträffar i år...).

5 Sebastian Hartmann

Het, hetare, Sebastian Hartmann. Forwarden har gjort poäng i nio (!) raka matcher, och har verkligen kommit igång på ett helt annat sätt i år än ifjol. Förra säsongen var Hartmann sval under hösten men glödhet under våren, nu har han startat glödhett och... ja, vi får se var det tar vägen. Som en jämförelse så har Hartmann gjort tretton poäng på tretton matcher i år, vilket är mer än dubbelt upp jämfört med de sex poäng på de tretton första omgångarna han svarade för ifjol.

6 Södertäljes form

Södertälje har sannerligen kommit igång. Tre raka trepoängare har det blivit, och tolv av femton möjliga poäng sett över de fem senaste omgångarna. Anledningen till framgången är flera: bra målvaktsspel av Filip Gustavsson, fint backspel av Evan Bouchard och leverans av många spelare framåt där Måns Lindbäck går i bräschen. SSK valde nyligen att peta rutinerade trion Alexander Sahlin, Bobbo Petersson och Ludwig Blomstrand i två matcher... det verkar ha gett en väckarklocka för hela laget.

7 Johan Perssons skytte...

Radarparet Johan Persson och Daniel Ljunggren, skytten och servitören, bar Moras offensiv på sina axlar ifjol, och även om understödet är skarpare i år så handlar dalalagets offensiv till stora delar alltjämt om just den där duon. Johan Persson var glödhet i målskyttet den gångna helgen, där han satte två puckar både i fredagens och söndagens matcher. Totalt fem mål och sju poäng på tre matcher där, innan han blev poänglös senast i raset mot Karlskoga.

8 ... och Daniel Ljunggrens passningar

Johan Persson hade inte öst in mål på löpande band om det inte var för Daniel Ljunggrens eminenta passningar. Den gångna veckan svarade playmakern för ett par otroligt läckra serveringar, bland annat en passning som skar sönder boxen och hittade Persson på borte stolpen mot Kristianstad, och en bakom ryggen-passning mot AIK som friställde Oscar Eklind framför buren. Noterade en assist i fem raka matcher (totalt sju assist) innan sviten bröts under onsdagskvällen, men då blev det ett mål istället.

9 Marcus Sörensens poängsvit

Okej, det blev inget tangerat allsvenskt rekord - hade chansen att göra mål för åttonde matchen i följd i måndags mot Kristianstad - men Marcus Sörensens fina poängsvit lever vidare. San Jose Sharks-forwarden har gjort poäng i alla matcher i höst och har följaktligen en poängsvit på tretton raka matcher. 28-åringen blev anmäld till disciplinnämnden efter matchen mot Kristianstad, men friades från straff - och har därmed chansen att förlänga sin poängsvit i nästa match.

10 Evan Bouchards solomål

Vilket solomål Evan Bouchard svarade för i söndagens match mot Karlskoga! Backen drog iväg på en offensiv räd och körde en runda runt hela offensiva zonen med pucken i sin ägo innan han vek in i slottet och snärtade in trissan som betydde en 1-1-kvittering. Fullträffen blev också framröstad som "Veckans Mål" i HockeyAllsvenskan.