Mikael Ahlén sköt två mål i Södertäljes seger
Publicerad: 2018-09-23
Mikael Ahlén sköt två av målen när Södertälje vann sin hemmapremiär efter att ha slagit tillbaka Pantern.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Mikael Ahlén, nyvärvad från Djurgården, väntade inte med att presentera sig inför sin nya hemmapublik i Scaniarinken.

Energiforwarden skyfflade in dubbla mål i powerplay i hemmapremiären mot Pantern och ledde Södertälje till en 4-3-seger.

1-0-målet kom redan innan två minuter var spelade och 4-1-pucken tillverkades mitt i den andra perioden och kom att bli matchvinnande. Mellan Ahlén-målen så fixade Ludwig Blomstrand 2-0-kassen och backen Jacob Spångberg gjorde 3-1-målet.

Pantern fick in två reduceringspuckar inom två och en halv minut under den andra halvan av den andra perioden genom Lukas Haudum och Tony Pappila, men trots skottövertag med 11-4 i slutakten så nådde man aldrig någon kvittering.

George Sörensen vaktade SSK-buren och svarade för 26 räddningar på 29 skott.