Matchguide: Leksand eller Västerås vidare?

20 mars 2019 10:00

Ikväll spelas den femte och sista omgången i Slutspelsserien. Blir det Leksand eller Västerås som kniper platsen i PlayOff?


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Leksand - MODO, Tegera Arena
19.00 Västerås - Karlskrona, ABB Arena
19.00 Västervik - Karlskoga, Plivit Trade hallen

SLUTSPELSSERIEN

Enkelserie som spelas över fem omgångar. Vinnaren går vidare till PlayOff.

Övriga lag spelar i HockeyAllsvenskan 2019/20.

Lagen har med sig bonuspoäng baserat på placering i grundserien, 3:an har 3 p, 4:an har 2 p och 5:an har 1 p, 6:an, 7:an och 8:an har 0 p med sig.

» Fristads Hockey Challenge

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

LEKSAND - MODO

Leksand har allt i egna händer inför den sista omgången i Slutspelsserien. Dalalaget toppar tabellen en poäng före Västerås och har dessutom åtta plusmål att gå på. Två poäng i kvällens match mot MODO bör rimligtvis räcka för att säkra PlayOff-platsen.
Noterbart är att Leksand vunnit samtliga fyra matcher i Slutspelsserien så här långt.
– Vi har skaffat oss bästa tänkbara utgångsläge. Nu ska vi se till att göra någonting riktigt bra av det, säger backen Filip Johansson till Leksands hemsida.
– Självklart är det riktigt skönt att veta att vi har allt i egna händer, gör vi bara det vi ska så är vi vidare.
MODO har inget att spela för i sista omgången.
– Men att säga att de inte har något att spela för tycker jag är lite fel. MODO har nog slutspels- och kvalminnen från oss som gör att de är lite extra revanschsugna på att sätta stopp för oss nu, och självklart vill de avsluta säsongen med en seger, säger Johansson.
MODO har inga planer på att ge Leksand någon gratisresa:
– I alla tider har väl Leksand varit ett lag man i Modo vill slå. Jag förväntar mig att alla i omklädningsrummet vill åka ner, avsluta snyggt och slå Leksand. Får vi chansen att skicka dem utanför möjligheten att spela om en SHL-plats så tar vi den, säger backen Tobias Enström till allehanda.se.

Noterat:
» Leksand saknar alltjämt Calle Själin och Tobias Forsberg.
» MODO är skadefria.
» Leksands Mattias Karlsson har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Läs mer på Leksands hemsida

VÄSTERÅS - KARLSKRONA

Västerås har chansen att nå PlayOff men har inte allt i egna händer. Succénykomlingen är en poäng efter Leksand inför sista omgången och har sämre målskillnad, så VIK lär behöva ta minst en poäng mer än dalalaget ikväll.
Västerås möter avsågade Karlskrona och hoppas att MODO gör jobbet mot Leksand.
– Jag är helt övertygad om att Modo åker dit och gör en bra match. Det är ett riktigt bra lag. Vi ska fokusera på vårt och det är det enda vi kan påverka. Nu ska vi göra en bra avslutning mot Karlskrona inför ett förhoppningsvis fullsatt ABB Arena, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.
Mikael Frycklund är inne på samma linje:
– Jag tror på Modo. Jag tror de går in och är väldigt professionella. Jag tycker man ska uppmärksamma att det faktiskt var Leksand som sköt ur Modo ur SHL (april 2016). Jag hoppas de kommer ihåg det och vill ge tillbaka och förstöra för dem.
Efter en inledande straffvinst mot Västervik så har Karlskrona förlorat tre raka matcher, men tog en poäng senast när det blev övertidsförlust mot Leksand.

Noterat:
» Västerås har frågetecken för Lukas Zetterberg som missade förra matchen. Morgan Hassel kan inte spela, skriver vlt.se.
» Karlskrona har inte delgett läget i laget. Senast spelade inte Drew Paris, Jörgen Karterud och Hannes Johansson.

VÄSTERVIK - KARLSKOGA

Västervik och Karlskoga har inget att spela för i sista omgången av Slutspelsserien då inget av lagen längre kan nå PlayOff.
Västervik har varit borta ett tag och har förlorat alla matcher hittills. En seger i sista matchen kan dock göra att man slipper sistaplatsen i tabellen, om Karlskrona samtidigt tappar poäng.
Karlskoga försvann senast efter att ha förlorat en dramatisk hemmamatch mot Västerås. En seger ikväll innebär att man säkrar minst en tredjeplats i tabellen, även om det mest är av akademiskt intresse.
Besvikelsen var stor i BIK efter förlusten senast, där man ledde med 1-0 efter två perioder men där VIK vände i sista perioden.
– Ja, jag tycker att vi gör en bra första och andra period men faller tillbaka lite och blir passiva i tredje. De får två skitmål, tyvärr, och det känns fruktansvärt surt, säger lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson till Karlskogas hemsida.
"Daggen" hyllar också publiken i Nobelhallen:
– Det är jäkligt tråkigt att vi inte kan ge dem något mer den här säsongen, både vi och publiken var värda det, tycker jag.

Noterat:
» Karlskoga saknade Viktor Lang och Victor Berglind senast.
» Västervik saknade Isak Ragnevad, Andreas Frisk och Niklas Folin senast.
» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Läs mer på Västerviks hemsida