Inside: "Vem vinner Guldgallret i år?"

23 februari 2021 13:30

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

De nominerade till Guldgallret klara!

Fansens omröstning är avslutad och de nominerade juniorerna till Guldgallret 2021 är klara. De tio kandidaterna som fansen röstat fram är kompletterade med ett wild card som C Mores Harald Lückner har nominerat. Nu ska expertjuryn plocka fram fem finalister där den slutliga vinnaren till slut koras. Vem vinner Guldgallret i år?
» Guldgallret 2021

Andreas Ljunggrens supernolla

Andreas Ljunggren är stekhet just nu. Tingsryds målvakt har hållit nollan i sina tre senaste starter, och totalt hållit nollan i 200 minuter och en sekund (tre hela matcher, en hel period samt en sekund). Otroligt imponerande så klart. Tingsryd som lag har dock inte hållit nollan lika länge eftersom Adam Åhman stått en match däremellan (3-4-förlust efter övertid mot Björklöven).

Timrås rekordjakt

Timrå blev den gångna veckan första lag att nå 100 poäng i HockeyAllsvenskan och står nu på 102 poäng i tabellen. Laget nådde dit innan något annat lag ens nått 80 poäng, vilket är imponerande. Nu jagas det allsvenska poängrekordet på 121 poäng som sattes av Björklöven ifjol. Timrå har ett poängsnitt på 2,37 poäng per match och håller man i det landar man på 123 poäng.

Datum och tider för slutspelet klara!

I fredags så spikades alla datum och tider för matcherna i HockeyAllsvenskans Slutspel 2021. Det är ett nytt serieupplägg i år där lag det spelas ett rakt slutspel med åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och final där vinnaren går upp i SHL. Tio lag går till slutspel, där lag 1-6 går direkt till kvartsfinal medan lag 7-10 få spela åttondelsfinal. Hela upplägget samt alla datum och tider finns här:
» Slutspelet 2021

Magnus Häggström tvingas lägga av

Magnus Häggström har inte spelat sedan början av januari på grund av skador. Förra veckan meddelade MODO-veteranen att karriären är över till följd av skadeproblematiken. 34-åringen hann med 125 poäng på 393 allsvenska matcher med Sundsvall, Rögle, Malmö och MODO. "Genom ishockeyn har jag fått träffa så otroligt många människor och jag är tacksam över att få ha lärt känna dem", säger Häggström.

**

BILDERNA

**

VECKANS...