Stark mittperiod grundlade Björklövens seger
Publicerad: 2021-04-06
Tre mål i mittperioden grundlade Björklövens seger mot Karlskoga och semifinalserien är därmed utjämnad till 1-1 i matcher.

{!B}

Den första semifinalen blev en maratonmatch som avgjordes först i den sjätte perioden.

Den andra semifinalen avgjordes efter 60 minuter. Björklöven vann med 5-2 mot Karlskoga och kvitterade därmed matchserien till 1-1 i matcher.

– Skönt att få en vinst när vi åkt ända till Karlskoga, säger Björklöven-kaptenen Fredric Andersson till C More.

Mittperioden var avgörande för gästerna. Alex Hutchings matade in 1-0 i början av perioden, och mitt i perioden kom två mål inom loppet av 23 sekunder när Pontus Andreasson gjorde 2-0 och William Eriksson 3-0.

Karlskoga fick in två reduceringspuckar i tredje perioden, men Björklöven svarade på varje hemmamål med en ny fullträff och vann alltså med 5-2 till slut.

– En bra match från vår sida. Fyra kedjor som kuggar i och som jobbar hårt, vi är ganska svåra att möta då, säger Andersson.

Björklöven gjorde två mål i powerplay. Den spelformen har börjat komma igång i slutspelet efter att ha varit sval under grundserien.

– Vi har gjort en del powerplay-mål i slutspelet och jag tycker att det fungerat bra, säger Andersson.

Nu vänder matchserien till Umeå och A3 Arena där match tre och fyra kommer att spelas.

Karlskoga - Björklöven 2-5

Målskyttar Karlskoga: Victor Berglind, Sebastian Fakt

Målskyttar Björklöven: Alex Hutchings, Pontus Andreasson, William Eriksson, Fredric Andersson, Axel Ottosson

Noterat:

– Karlskoga-målvakten Tim Juel blev skadad i första perioden och tvingades kliva av. Stefan Stéen ersatte och vaktade buren resten av matchen.

– Björklövens Olle Liss noterade tre assist och gjorde poäng för femte matchen i rad.