Matchguide: Klättrar Mora över kvalstrecket?

4 januari 2020 10:00

Mora har chansen att nå fast mark i tabellen om det blir tre poäng mot Tingsryd ikväll. Lördagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.15 Västervik - AIK, Plivit Arena
15.15 Södertälje - Vita Hästen, Scaniarinken
18.00 Mora - Tingsryd, Jalas Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Västervik har poäng i tre raka matcher. Senaste matchen var dock snöplig. Man hade en 4-3-ledning mot Karlskoga i slutet, men släppte in 4-4 med en sekund kvar och förlorade sedan på straffar.

» AIK kan blicka tillbaka på en tung höst. Laget är sist i HockeyAllsvenskan och står på fem raka förluster.

» Båda lagen brottas med skadeproblematik. Västervik har alltjämt båda sina målvakter borta, och har därför lånat in Adam Åhman från HV71 samt Arvid Ljung från Karlskrona. AIK har plockat in tvillingarna Oscar och Victor Ahlström på en tryout. Duon har spelat i AIK tidigare i karriären och båda är registrerade för spel och kan därmed finnas med på isen ikväll.

» Södertälje är i fin form och har poäng i åtta av de tio senaste matcherna. Nu har man dock tappat målvakten Justin Pogge som dragit utomlands.

» Vita Hästen svarade för en stark höst och ligger sjua i tabellen. Laget vann senast (2-1 mot Mora) och har fyra vinster på de sex senaste kamperna.

» Båda lagen har heta målskyttar: Södertäljes Ludwig Blomstrand har gjort sex mål på de fem senaste matcherna medan Vita Hästens Filip Cruseman gjort tre mål på de två senaste matcherna.

» Efter två raka vinster så fick Mora avsluta 2019 med en förlust då laget 1-2-föll på bortaplan mot Vita Hästen. Dalalaget parkerar under det negativa kvalstrecket, men kan kliva förbi Kristianstad och nå fast mark om det blir tre poäng ikväll.

» Tingsryd tar kontinuerligt med poäng, men tar få tre poängare. Laget har poäng i fem av de sju senaste kamperna, men har bara tagit en trea under den tiden. Senast åkte man dessutom på en riktigt tung 0-7-torsk mot Björklöven.

» Mora har förstärkt truppen friskt under hösten. Ikväll debuterar senaste nyförvärvet, finske backen Kalle Valtola.