Försäsong: Segrar för Västervik & Kristianstad
Publicerad: 2021-09-01
Västervik och Kristianstad vann i onsdagens försäsongsmatcher. Däremot blev det förluster för Almtuna, MoDo och Tingsryd.

Västervik - Tingsryd 6-4

Det blev ett rejält målkalas mellan Västervik och Tingsryd där hemmalaget till slut kunde vinna med 6-4.

Lagen följdes åt målmässigt genom hela matchen och det var 4-4-läge i den tredje perioden.

Då klev Skyler McKenzie fram. Västervik-spetsen satte 5-4 med ett rappt skott i krysset och i slutet så fastställde han också slutresultatet i tom bur.

Målskyttar Västervik: Skyler McKenzie 2, Victor Öhman, Myles Powell, Marcus Wertfält, William Wiå
Tingsryd: Tobias Fladeby, Sebastian Åkesson, Jakob Bondesson, Liam Finlay

Kristianstad - Nybro 5-2

Kristianstad slog tillbaka Nybro med 5-2 på hemmaplan och skåningarna tog därmed försäsongens första vinst.

Linus Pettersson fortsätter att visa framfötterna. Nyförvärvet dunkade in två av målen och har därmed gjort fyra mål på tre matcher under försäsongen så här långt.

Olof Lindbom vaktade KIK-målet.

Målskyttar Kristianstad: Linus Pettersson 2, Kristoff Kontos, Malte Sjögren, Kevin Wennström

Timrå - MoDo 3-1

MoDo föll med 1-3 på bortaplan mot Timrå.

Markus Modigs kvitterade till 1-1 i upptakten av den tredje perioden, men det räckte inte för gästerna. Med drygt fyra minuter kvar så sköt Nolan Zajac 2-1 för Timrå och hemmalaget fastställde sedan slutresultatet i tom bur.

Marcus Nygren vaktade MoDo-målet.

Målskyttar MoDo: Markus Modigs.

Almtuna - Väsby 3-4

Almtuna vann skotten med hela 61-13 mot Väsby, men föll ändå med 3-4.

Väsby ledde med både 2-0 och 3-1, men Almtuna lyckades arbeta sig tillbaka och nyförvärvet Georgs Golovkovs kunde till slut kvittera till 3-3. Det räckte dock inte.

Calle Åsell, i just Almtuna i fjol, avgjorde till slut till Väsbys fördel.

Målskyttar Almtuna: Mattias Johansson, Johan Eriksson, Georgs Golovkovs