Södertälje tappar Dan Pettersson till SHL

11 juli 2018 18:45

Södertälje värvade Dan Pettersson från Västervik i våras men tappar nu centern till SHL och Linköping.


Dan Pettersson var med och spelade upp Västervik i HockeyAllsvenskan, har varit lagkapten i laget de två senaste säsongerna och svarade för 30 poäng på 52 matcher ifjol.

I våras valde centern att göra ett miljöombyte och kritade på ett tvåårsavtal med Södertälje.

Där kommer han dock inte att spela i höst. 25-åringen har valt att bryta sitt avtal och är istället klar för SHL-spel i Linköping.

– Det är klart det är djupt olyckligt och påverkar oss negativt när en SHL-klubb kontrakterar en av våra spelare så sent. Tyvärr är det inget vi kan påverka i nuläget eftersom det är så reglerna ser ut, säger Södertäljes klubbdirektör Mats Pernhem till klubbens hemsida.

Pettersson:

– Laget och staben runt föreningen är kanon och det känns som det är något väldigt bra på gång i SSK. Men när den här chansen dök upp kände jag att jag ville testa på spel i SHL då det har varit något jag kämpat hårt för i många år.

Linköping om värvningen:

– Dan är en intressant spelare som vi har haft möjlighet att följa väldigt nära i och med att han har spelat i Västervik. Vi tycker att Dan är redo för att ta det här steget i sin karriär och det ska bli väldigt intressant att se hur han kan växa in i SHL-kostymen, säger sportchefen Fredrik Emwall till Linköpings hemsida.

Läs mer på Södertäljes hemsida

» Transfercentralen